UNESCO çalışmaları devam ediyor

UNESCO çalışmaları devam ediyor

UNESCO çalışmaları devam ediyor
Gündem 14.03.2013 10:32:00 1532 0

``Anı bir kimse taş urup yıkarsa

 Denir yık Kâbe`yi, yıkma gönüldür``

               Dîvân-ı Hulûsî-i Dârendevî

 

Örnek şahsiyeti, insanlığa hizmete adadığı ömrü ile yüzyılımızın en önemli divan şairi, mutasavvıf ve gönüller sultanı Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi`nin doğumunun 100. yılı olan 2014`de UNESCO`ya aday olarak önerilmesine herkesimden destek geldi.

Hükümetteki bakanlar, farklı siyasî partilerden milletvekilleri, akademisyenler, bilim ve edebiyat dünyasının önde gelen isimleri ile bürokratlar, 2014`ün UNESCO tarafından `Hulûsi Efendi Yılı` ilan edilmesine destekçi olduğunu bildirdi.

Hulûsi Efendi`yi tüm dünya tanımalı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Hulûsi Efendi`nin tüm dünyanın tanıması gereken bir divan şairi, hizmet insanı ve gönül ustası olduğunu söyledi.

Hulûsi Efendi Vakfı heyetini kabul ederek UNESCO çalışmaları hakkında bilgiler alan Bekir Bozdağ; ``Manevî kimliği ve şahsiyetinin yanı sıra insanlığa örnek hizmetler yapan Hulûsi Efendi`yi bütün dünya tanımalıdır. Dîvân`ındaki sözleri milliyeti, dini, dili ne olursa olsun herkese ortak insanî mesajlar vermektedir. Bu değeri herkese tanıtmalıyız. Darende ve Malatya`nın yanı sıra Türk Edebiyat dünyasının en önemli konularından biri bu olmalıdır. Gereken desteği sağlayacağız.`` dedi.

Bozdağ Darende`ye gelecek

Bekir Bozdağ, Haziran ayında Darende`de düzenlenecek ``Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Sempozyumu"na katılmak istediğini, programına aldığını ifade etti. Bozdağ; ``Darende`ye gelmeyi çok istiyorum. İnşallah sempozyum bu ziyaretime vesile olur. Darende`nin methini herkesten dinliyorum, bir de kendim görmek istiyorum.`` şeklinde konuştu.

İnsanlığın ortak değeri

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da Hulûsi Efendi`nin insanlığın ortak bir değeri olduğunu belirtti.

Yürütülen UNESCO çalışmaları hakkında Hulûsi Efendi Vakfı heyetini kabul ederek bilgiler alan İsmet Yılmaz, bugün çatışma, kargaşa ve çeşitli sıkıntılara çözüm olarak Hulûsi Efendi`nin öğüt dolu sözlerinin büyük etkisi olacağını bildirdi.

Etrafını aydınlatan meşale

Darende`nin komşu ilçesi Gürünlü olan ve çocukluk yıllarından bu yana tanıma fırsatı bulduğu Hulûsi Efendi`nin bir meşale gibi ışıklar yaydığını dile getiren Bakan Yılmaz; ``UNESCO`ya aday olarak önerilmesini destekliyoruz. Bu değeri herkes tanımalı. Gönül ustası, Dîvân`ındaki şiirlerinde insanlığın ortak değerlerini yansıtan sözleri etkileyici bir üslupla kaleme almıştır. Eğitim, sağlık, sosyal alandaki hizmetleri de her türlü takdire şayandır. Kurduğu vakfı onun izinden aynen giderken, her geçen gün artan hizmetleriyle örnek gösterilecek çalışmalar yürütmektedir.`` diye konuştu.

Tüm siyasilerden destek

AK Partili Malatya Milletvekillerinin yanı sıra farklı illerden çok sayıda parlamenter Hulûsi Efendi`nin UNESCO`ya aday olarak önerilmesini destekledi. CHP ve MHP`den de milletvekillerinin desteklediği çalışma, herkesimden destek görmesi ile Hulûsi Efendi`nin evrenselliğini ortaya koydu.

 

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2383


Anahtar Kelimeler: