Bir dilek tutup sevindiler

Bir dilek tutup sevindiler

Bir dilek tutup sevindiler
Eğitim 14.03.2013 10:30:00 6452 0

Miniklerin dileklerini, liseliler gerçekleştirdi

Darende Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, yürüttükleri ``Dilek Ağacı Projesi`` kapsamında ilçemize bağlı Yeşiltaş köyündeki Şehit Ali Gökçe İlkokulu`nda eğitim gören öğrencilerin kazak, toka, top gibi isteklerini yerine getirdi.

Lise öğrencileri, proje kapsamında seçtikleri Şehit Ali Gökçe İlkokulu`ndaki öğrencilerin hayatta en çok neye sahip olmak istediklerine ilişkin bilgi topladı.

Küçük öğrencilerin kağıtlara yazdıkları dilekler doğrultusunda kolları sıvayan liseliler, hem kendi aralarında topladıkları paralarla hem de kamu kuruluşları ve hayırseverlerden destek alarak, çocuklar için hediyeler temin etti.

Bu hediyelerle köye giden liseliler, içinde çocuklara mesajlarının yer aldığı renkli zarflarla süslenmiş küçük bir çam ağacını da okula getirdi. İlkokul öğrencileri, isimlerinin yazılı olduğu zarfları ve hediye paketlerini mutlu bir şekilde açtı. 

Lise öğrencilerinden Merve Azgın, yaptığı açıklamada, ``Çocukların gözündeki o mutluluğu, ışıltıyı görmek hepimizi sevindirdi. Bunun bütün okullarda gerçekleşmesini isteriz. Çünkü böylesi projeler her okulda yapılırsa öğrenciler ihtiyaçlı olanlara yardım edecektir. Ülkedeki refah seviyesi de artacaktır`` dedi.

Sevgi Sevim adlı öğrenci ise yeryüzündeki en mutluluk verici şeyin, insanların yüzünde bir tebessüm oluşturmak olduğunu vurgulayarak, ``Biz, bugün bizim için küçük ama çocuklar için kocaman olan hayalleri gerçekleştirdik`` ifadelerini kullandı.

Ali Doğan da hediye verdikleri çocukların gözündeki pırıltıyı görünce kendi çocukluğunu hatırladığını belirterek, ``Onları mutlu ettiysek ne mutlu bizlere`` dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak ise çocukların geleceğe hazırlanması açısından bu projenin çok önemli olduğunu vurguladı.

Lisenin müdürü Vahap Yıldız da okuldaki her öğrencinin yıllık 15 saat toplum hizmeti çalışmasına katıldığını belirterek, bu kapsamda kültür ve edebiyat kulübünce yürütülen projeyle Yeşiltaşlı çocukların ihtiyaçlarının imkânlar ölçüsünde temin edildiğini söyledi.

 

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2401


Anahtar Kelimeler: