Bilici, Holding oldu

Bilici, Holding oldu

Bilici, Holding oldu
Hemşehriler 14.03.2013 09:56:00 12099 0

Kısa bir süre önce şirketlerini holding çatısı altında yeniden yapılandıran Bilici, tarım, tekstil ve turizmden sonra gıda ve enerji sektörüne de yatırım yapmayı ajandasına aldı.

Kurulduğu günden bu yana tekstil ve tarım sektörlerindeki yatırımlarıyla büyüyen Darendeli Bilici ailesi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Müdürlüğü`nden alınan izinle Bilici Holding AŞ`yi kurdu.

Bilici Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bilici, "Çağın gereklerine uymak ve Bilici Grubu şirketlerini kurumsal bir yapıya kavuşturmak için bu kararı aldık. Tarım ve tekstilden sonra aile olarak gıda ve enerji sektörlerine yatırım yapmayı planlıyoruz. Grubumuzda sadece tekstil ile iştigal eden Bilici Yatırım San. ve Tic. AŞ halka açık. Bunun dışında hiç bir şirketimiz şu an itibarıyla halka açık değil. Ancak, 2013 yılında ailemize ait Biteks İplik San. ve Tic. AŞ`yi de halka arz etmeyi planlıyoruz." dedi.

Bilici ailesinin sanayi ve tarım alanlarında bugün ulaştığı seviyenin temellerinin 1971 yılında Hasan Bilici ve Arif Bilici tarafından kurulan Aktarım Kollektif Şirketine uzandığını ifade eden Mehmet Ali Bilici, şu anda Bilici ailesinin bünyesinde 7 faal şirket olduğunu aktardı. Mehmet Ali Bilici, "Türkiye`de birçok kişinin tekstil yatırımına soğuk baktığı bir ortamda biz tekstili lokomotif sektörümüz olarak görüyoruz. Osmaniye`deki Biteks fabrikamızı da 2013 yılında borsaya açmaya planlıyoruz. Biteks`te, polyester ve viskondan iplik üretiyoruz." dedi.

Adana`nın kalbine beş yıldızlı konfor

Adana`daki otel yatırımının da devam ettiğini anlatan Bilici, işletme anlaşmasının Koç Grubuna ait olan Divan Palmira Turizm AŞ ile yapıldığını dile getirdi.

Adana turizmine kazandırılacak milyon dolarlık Adana Divan Otel, kat kat yükseldiğini dile getiren Bilici 200 yataklı otelin gelecek yıl açılacağını belirtti.

Havalimanına 3 ve Seyhan Nehri`ne ise yalnızca 1 km. uzaklığıyla şehrin en merkezi konumlarından birine sahip olan otel, kent ve bölge turizmine önemli katkılar ve 300 kişiye istihdam sağlayacak. 2009 yılında AK Parti`den Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan ve seçimleri kıl payı kaçıran Bilici Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bilici, çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

`Zeytinyağında marka çıkaracağız`

Tarımsal faaliyet olarak Biltar Tarım İşletmeleri`ne ilişkin de Ceyhan`da 80 bin zeytin ağaçlarının olduğunu vurgulayan Mehmet Ali Bilici, "Önümüzdeki sezonda zeytinyağı fabrikamızı kuracağız. İtalyan bir firmayla ön anlaşmamızı yaptık. Zeytinyağının ticaretini de yapmayı hedefliyoruz. Bölgenin zeytinciliği çok iyi ve çok kaliteli zeytinyağı var. Ama ticareti çok canlı değil. Bu iş bana sosyal bir görev gibi geliyor. Çiftçinin pazar oluşturmasına yardımcı olmak istiyoruz. İleride zeytinyağında bir marka olmak istiyoruz. Bizim bir altyapımız var. Bu gıda sektörüne ilk adımımız olacak. Zeytinyağı için 2 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız. En son teknolojisiyle çok modern bir fabrika kuracağız. İnsanlara çok farklı bir zeytinyağı yediklerini hissettireceğiz." dedi.

`Yatırımlar istihdama katkı`

Adana`nın Türkiye`nin işsizlik oranında birinci sırada yer aldığını ifade eden Mehmet Ali Bilici, "Şirketlerimiz bünyesinde yaklaşık olarak bin 250 kişi istihdam ediyoruz. Yapmayı düşündüğümüz yatırımlar ile bu sayıyı en az 2 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Genç, dinamik ve çalışkan bir ekibe sahibiz." dedi.


Anahtar Kelimeler: