Bayram Yurt, Iğdırlılara sigara bıraktırıyor

Bayram Yurt, Iğdırlılara sigara bıraktırıyor

Bayram Yurt, Iğdırlılara sigara bıraktırıyor
Hemşehriler 14.03.2013 09:54:00 6456 0

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Iğdır Temsilcisi hemşehrimiz Bayram Yurt, kentte 2 yıl içerisinde 110 kişinin sigarayı bırakmasına yardımcı oldu. Yurt, sigarayı bırakanlara takdir belgesi veriyor, tatlı ikram ediyor.

Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Bayram Yurt, yaptığı açıklamada, insanlara sigarayı bırakma konusunda yardımcı olduğunu, yaptığı çalışmalarla belli bir başarıya ulaştığını anlattı.

"Kısa filmler izletiyorum"

Sigarayı bırakmak isteyen kişiyle sürekli ilgilendiğini belirten Yurt, şöyle devam etti: "Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşla birebir ilgileniyorum ve sigarayı bırakmasına yardımcı oluyorum. Bir kişi `Sigarayı bırakmak istiyorum, yapamıyorum` diyorsa onu yanıma alıp konuşuyorum. Sigaranın zararlarını anlatan kısa filmler ve slayt gösteriler izletiyorum. Bu filmleri ve slaytları izleyen kişi hemen sigara paketini çıkarıp bana veriyor ve sigarayı bıraktığını söylüyor. Bu süreç devam ederken sigarayı bırakmaya çalışan kişinin ailesini arayarak kişinin durumu hakkında bilgi de veriyorum."

Bırakana tatlı ikramı

Yurt, küçük kentteki bir pastanenin sponsorluğunda sigarayı bırakan kişiye tatlı ikram ettiklerini belirterek, sigarayı bırakmayı özendirmek ve bırakanların başarısını tescillemek amacıyla takdir belgesi verdiklerini de söyledi.

Bu işi gönüllü olarak yaptığını ifade eden Yurt, "Sigarayı bırakmak isteyen insanlara kapımız sürekli açık durumda. 2 yıl içerisinde 110 kişinin sigarayı bırakmasına yardımcı oldum. Sigarayı bırakan biri beni mutlu ediyor. Bu toplumda herkes kendi nefsini düşünürse kaybederiz. Toplumda yaşıyorsak birbirimizi düşünmemiz lazım. Bir insanın sigara bırakması beni en çok mutlu edeceği durum olur. Kişi sigarayı bırakmayı başarınca öz güvene de sahip oluyor." dedi.


Anahtar Kelimeler: