Kendisi bile inanamıyor

Kendisi bile inanamıyor

Kendisi bile inanamıyor
Gündem 8.03.2013 09:49:00 1875 0

52 yıl felçli olarak yaşan Emine Önal artık sağlığına kavuştu. Zaviye Mahallesinde yaşayan 57 yaşındaki Emine Önal, 5 yaşındayken yanlışlıkla içtiği haşere ilacı sonrasında felç kaldı.

Kendisinden defalarca ümit kesilen Emine Önal, kullandığı ilaçlar sayesinde adeta yeniden doğdu.

Önal, nasıl iyileştiğini ise, ``İlaçları getirdiler yuttum. Son ilacı yutarken vücudum hareketlenmiş. Bir sene sürmedi aynı çocuklar gibi emekledim. Ondan sonra çabamla kanepelere, sandalyelere çıkmaya başladım. Sonra da duvarlardan tuttum, ayağımın üstüne durmaya başladım." cümleleriyle anlatıyor. Emine Önal, artık kendi işini kendisi görebiliyor.

İlk işi okuma yazma öğrenmek

Onca yıl sonra Önal’ın, yaptığı ilk iş ise içinde ukde olan okuma yazma kursuna gitmek oldu. Emine Önal şimdi, kış aylarını geçirdiği Adana`da Seyhan Belediyesi bünyesinde açılan meslek edindirme kursuna gidiyor. Emine Önal sevincini, ``SEYMER`e haftada 3 kez okula gidiyorum. Hayalimde de olsa, o sıralara ne oturmuşumdur, ne hayal etmişimdir, elime defter kalem alıp da okuma yazma belleyim diye. Çok mutluyum." şeklinde ifade ediyor.

"Allah’ıma bin kere şükür"

Yarım asır sonra hayata yeniden tutunan Emine Önal, hem şükrediyor hem de kendisi gibi olanlara dua ediyor.

Diğer hastalara da dua etmeyi unutmayan Önal, duygularını şu şekilde ifade etti:  "Şimdi çok mutluyum, Allah’ıma bin kere şükür ki yürümeyenlere, ayaksız olanlara hep can versin, ayağa kaldırsın, benim gibi hep mutlu olsunlar."


Anahtar Kelimeler: