HİMYAÇ-DER´den Darende´ye ziyaret

HİMYAÇ-DER`den Darende`ye ziyaret

HİMYAÇ-DER´den Darende´ye ziyaret
Gündem 8.03.2013 09:41:00 1738 0

Himayeye Muhtaç Yaşlı, Çocuk ve Kadınları Koruma Sosyal Yardım Derneği (HİMYAÇ-DER) genel merkezinin bulunduğu Malatya’ya kadın sığınma evi ve sokak çocuklarının kalabileceği otel tarzında bir yer açacak. Dernek Başkanı Ece Budan, projeleri ile zor durumdaki insanların barınmasının yanı sıra onlara iş ve istihdam olanakları da oluşturarak topluma kazandırmayı da hedeflediklerini söyledi.

HİMYAÇ-DER Başkanı Ece Budan çalışmaları kapsamında Darende’de bir dizi ziyaret ve görüşmede bulundu. Ece Budan yaptığı açıklamada, dernek olarak çocuklar, yaşlılar ve kadınlarla ilgili sosyal çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Kültürü yaşatmak sosyal sorumluluk

Mahalle ve kırsal kesimlerde eğitici seminerler vererek kurslar açacaklarını dile getiren Ece Budan, yok olmaya yüz tutan kültürel değerler, ananeler, örf ve aile yapısını da anlatarak, yaşatmayı bir sosyal sorumluluk olarak gördüklerini bildirdi.

Budan konuşmasının devamında; ``Malatya merkezde büyük bir kadın sığınma evi ve sokak çocuklarının kalabileceği otel tarzında bir yer açmayı hedefledik. Bunun için çalışmalarımıza başladık. İnşallah 6-7 ay içerisinde bu projemizi hayata geçirerek zor durumda olan birçok insanın barınmasını sağlayacağız. Bu proje ile amacımız sadece insanların barınmasını sağlamak değil, onlara iş ve istihdam olanakları da oluşturarak topluma kazandırmaktır.`` diye konuştu.

Ece Budan ve dernek yönetimi ilçedeki Somuncu Baba Külliyesi ile Darende Tanıtım Merkezi’ni de gezdi.


Anahtar Kelimeler: