´Siyah Kuşak´ Sınavı

`Siyah Kuşak` Sınavı

´Siyah Kuşak´ Sınavı
20.11.2008 16:35:00 1504 0
Doğu Anadolu Bölgesi "Siyah Kuşak Dan" sınavı Malatya`da yapıldı.

İnönü Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen sınava, Malatya, Elazığ, Tunceli, Diyarbakır ve Kahramanmaraş`tan toplam 36 sporcu katıldı. Yapılacak sınav sonrası sonuçlar Türkiye Karate Federasyonu tarafından değerlendirmeye alınacak. Değerlendirme sonucunda siyah kuşak almaya hak kazanan sporcular belirlenecek.

Sınav hakkında bilgiler veren Sınav Komisyonu Başkanı Sedat Turgut, Siyah Kuşak Karate Dan sınavlarının Karate Federasyonu tarafından yılda iki kez yapıldığını söyledi.

Turgut, çevre illerden gelen sporcularında katılımıyla sınavın gerçekleştirildiğini belirterek, "Gençlerin karate sporuna büyük ilgileri var. Tabi ailelerimizde gençlerin bu sporu yapmalarında önemli rol oynuyor. Kampus spor salonunda da karate derslerine başladık. Üniversite öğrencilerimizde ücretsiz karate dersi alabilecek" dedi.

Kahramanmaraş Sınav Komisyonu Üyesi Ahmet Keken ise, Elbistan’da karate sporuna katılımın daha önceden olmadığını, bu sınavla bir ilkin yaşandığını söyledi.

Elazığ Sınav Komisyonu Üyesi Kadir Metin de, Malatya`da böyle bir organizasyonun düzenlenmesinin kendileri için güzel olduğunu ve bundan sonrada ortaklaşa yakın illerin bu etkinliklere yer almasını sağlayacaklarını ifade etti.

Sınava katılan sporcular ise, heyecanlarını dile
getirerek, karate sporunu zevkle yaptıklarını söylediler.

Anahtar Kelimeler: