Darende´yi her yönüyle anlatıyor

Darende`yi her yönüyle anlatıyor

Darende´yi her yönüyle anlatıyor
Kültür-Sanat 6.02.2013 17:24:00 25057 0

Darende Kaymakamlığı ilçemizin tarihi, mimari, arkeolojik, doğal ve kültürel değerlerini bir araya toplayıp yazılı kaynak haline getirdiği Darende Kültür Envanteri adlı eseri yayınladı.

Kitabın Darende’nin kültürel birikimini yansıtan önemli bir kaynak olduğunu bildiren Kaymakam Mehmet Aktaş, “Darende’nin turizmi, tarihi dokusu ve tanıtımı açısından böyle bir eserin ilk defa basılmış olması önem taşıyor.” dedi.

Kaymakam Aktaş “Uzun ve titiz bir çalışmanın sonunda hazırladığımız Darende Kültür Envanteri ilçemizin tanıtımı, tarihi, kültürel değerleri ve birçok konudaki bilgileri kapsamaktadır. Kitap, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın belirlediği formata göre hazırlanmıştır. Bu eserin hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı, bilgi ve doküman desteğinde bulunan kamu, sivil toplum kuruluşu ve kişileri yürekten kutluyorum.” diye konuştu.

Aktaş 428 sayfalık, kuşe kağıda renkli baskı ile hazırlanan kitabın üst düzey devlet yöneticileri ve kütüphaneler ile ilgili kuruluşlara gönderileceğini ifade etti.


Anahtar Kelimeler: