Evleri ziyaret ediyorlar

Evleri ziyaret ediyorlar

Evleri ziyaret ediyorlar
Eğitim 6.02.2013 16:56:00 6950 0

Darende’deki okullarda bir süreden beri yürütülen ‘Aile Öğretmenliği’ uygulaması kapsamında öğretmenlerin öğrenci velilerinin evlerine yaptığı ziyaretler yarıyıl tatilinde de devam ediyor.

Nadir İlkokulu öğretmenlerinden Mehmet Koda, ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Yazıköy Köyünden taşımalı sistemle gelerek eğitimine devam eden 4. sınıf öğrencisi Aysun Kayacı’nın ailesini ziyaret etti. Aileyi yakından görme fırsatı bulan Koda, öğrencisinin yaşam ve ders çalışma ortamını da inceledi.

Öğretmen daha yakından tanıyor

Baba Salim Kayacı kızının öğretmenine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. Öğretmen Mehmet Koda da, okulun devam ettiği günlerin yanı sıra tatillerde de ailelere ziyarette bulunarak onları yakından tanımaya çalıştıklarını bildirdi.

Nadir İlkokulu Müdürü Erhan Çolak okullarına ilçenin 15 köy ve mahallesinden taşıma yapılmasına rağmen kışın zor şartlarında öğretmenlerin fedakârlık yaparak velileri ziyaret edip aile öğretmenliği projesini en ücra yere kadar ulaştırmayı başardıklarını söyledi.

Öğretmenlerin gösterdiği fedakârlığın sonucu velileri eğitimin içine kattıklarını dile getiren Çolak, ziyaretlerin öğrenci başarısını olumlu yönde etkilediğini bildirdi. Çolak ayrıca öğretmenlerin ailenin sosyal ve ekonomik durumu hakkında bilgiler edinerek gözlem imkânı bulduklarını ifade etti.


Anahtar Kelimeler: