Balaban Lisesine ek derslik yapıldı

Balaban Lisesine ek derslik yapıldı

Balaban Lisesine ek derslik yapıldı
Eğitim 6.02.2013 16:52:00 7146 0

Darende’ye bağlı Balaban Beldesi’ndeki liseye Malatya Valiliği tarafından 6 derslik eklendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak Balaban Lisesi’ne giderek bir süre önce faaliyete geçen ek derslikleri inceledi.

Okul Müdürü Ali Semerci’den ek derslikler hakkında bilgiler alan Tarak; “Liselerin taşıma kapsamına alınması ile bu bölgedeki çok sayıda öğrencimiz okulumuzda eğitim görüyor. Derslik sıkıntısı buradaki eğitimi çok zorluyordu. Yeni derslikler, öğrencilerimizi oldukça rahatlattı, sıkıntıyı ortadan kaldırdı.” dedi.

Okul Müdürü Ali Semerci, çevredeki beldeler ve çok sayıdaki köyden taşıma sistemi ile gelenler dâhil olmak üzere 214 öğrencinin eğitim gördüğü binaya ilave edilenlerle birlikte derslik sayılarının 14’e çıktığını bildirdi.

Akıllı tahta sistemi kuruldu

Tüm sınıflarında “Fatih Projesi” kapsamında dokunmatik akıllı tahta sistemi olduğunu belirten Semerci, ilave edilen dersliklerin okulun sunduğu eğitim kalitesine büyük katkı sağladığını ifade etti. Taşıma sistemi ile okula ilginin arttığını da dile getiren Semerci, “Hedefimiz, daha çok başarı ve öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır. Balaban ve civarında geçmişten gelen eğitim altyapısı var, inşallah onu daha ileri seviyelere taşıyacağız.” diye konuştu.

Sınıfları ziyaret eden Necati Tarak, yeni derslikleri hakkında öğrencilerle konuşarak görüşlerini aldı.


Anahtar Kelimeler: