Kurum amirleri bilgilendirildi

Kurum amirleri bilgilendirildi

Kurum amirleri bilgilendirildi
Gündem 6.02.2013 16:37:00 1502 0

Darende Kaymakamlığı ilçedeki kurum amirleriyle 2012’yi değerlendirdi. Gerçekleştirilen proje ve çalışmaları anlatan Kaymakam Mehmet Aktaş; “Devletten ilgi ve imkân bekleyen kim varsa onun yanında olmak hepimizin görevidir.” dedi.

Öğretmenevi salonunda yapılan değerlendirme toplantısında İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Dengir Maden yürütülen çalışmaları bir sunum ile dile getirdi. Kaymakamlığa bağlı kurumların yıllık faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

Sunumun ardından bir değerlendirme yapan Kaymakam Mehmet Aktaş, rutin işlerin kalite düzeyini artırmak ve performans olarak da topluma karşı sorumlulukları yerine getirmek için insanların yararlanacağı proje ve çalışmalar yapılması gerektiğini bildirdi.

İç dünyanızda kalmasın

Kaymakam Aktaş; “2012’de başladığımız çalışmalarımızı 2013’de devam edeceğiz. Kurum amirlerimizin biraz daha istekli ve çevrelerine karşı duyarlı olmasını bekliyoruz. Kolektif bir çalışma ile hareket içerisinde olunmasını istiyoruz. Sizin şahsi tecrübe ve birikimleriniz topluma dair hedefleriniz, insanların, gençlerin, özellikle dezavantajlı grup dediğimiz engellilerin gelişimine yönelik, onların hayatını değiştirebilecek fikirleriniz varsa bunlar kendi iç dünyanızda kalmasın, gerekçe ve amaçlarıyla böylesi işlerin yürütücüsü olun. Rutin görevlerimizi yapacağız, faaliyetlerimizi yürüteceğiz ama performansımızı daha güzel gösterecek olan, toplumda değerli kılacak olan da ona yapacağımız projelerdir.” dedi.

Hizmetleri toplum bilmeli

Yüzyılımızda mütevazı olmanın, kurumların kapıları kapatıp kendi iç çalışma sistemi içinde faaliyetlerini yapmasının anlamı kalmadığını dile getiren Mehmet Aktaş; “Yaptığımız işlerin insanlar ve toplum için olduğunu göstereceğiz. Bunu da gerçekleştirecek bir takım araçlar yani projeler ortaya koymalıyız. Bunu yaptığımız takdirde toplum tarafından bilindiği, farkında olunduğu zaman yaptığımız işin bir anlamı olacaktır. Verimli bir yılı geride bıraktık, 2013’te de kaldığımız yerden devam edeceğiz.” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca ilçede insan hakları ile ilgili bugüne kadar herhangi bir şikâyet ve başvuru olmadığı dile getirilirken, 69 tüketici şikâyetinin Tüketici Hakem Heyeti tarafından incelendiği ve çoğunlukla tüketici lehine kararlar verildiği belirtildi.

Toplantı sonunda kurum amirlerine Kaymakam Mehmet Aktaş Darende Kültür Envanteri adlı kitaptan hediye etti.


Anahtar Kelimeler: