İş ve istihdama büyük katkı

İş ve istihdama büyük katkı

İş ve istihdama büyük katkı
Gündem 6.02.2013 16:09:00 1139 0

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, gelir getirici iş ve istihdam kapısı anlamındaki kurslara büyük önem verdiklerini söyledi.

Darende Kaymakamlığı tarafından hazırlanıp Malatya Valiliği’nce Kalkınma Bakanlığına sunularak finanse edilen “Yeni bir meslek, yeni bir hayat” adlı SODES projesi tamamlandı. Proje ile iş makinesi operatörlüğü ve kaynakçılık kursularına katılan 19 kişiye sertifikaları verildi.

Mehmet İzzetpaşa Halk Kütüphanesi salonundaki sertifika töreninde proje hakkında bilgiler verildi.

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Aktaş, geçtiğimiz yıl istihdam ve iş olanağı bulunan çok sayıda proje uyguladıklarını bildirdi.

Kadınlara ve gençlere yönelik projelerin yanı sıra istihdam ve gelir kapısı olması açısından iş makinesi operatörlüğü kursu düzenlediklerini dile getiren Aktaş; “Çok fazla ilgi olan kursa ilçe dışından dahi başvuranlar oldu. Kursumuz başarıyla tamamlandı. İş makinesi operatörlüğü alanında belirli bir düzeyde standartlara uygun gerekli bilgi ve beceriler kazandırıldı. Ümit ederiz ki bu bilgilerini pratik yaşamda uygulayarak iş ve gelir kapısı elde ederler. Bu tür projelere bu yıl da devam edeceğiz. Gelir getirici iş ve istihdam kapısı anlamındaki kurslara büyük önem veriyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler: