Meslekleri yakından tanıyorlar

Meslekleri yakından tanıyorlar

Meslekleri yakından tanıyorlar
Eğitim 6.02.2013 16:06:00 5494 0

Darende’ye bağlı Balaban Beldesindeki lisede eğitim gören öğrenciler, mesleklerin tanıtıldığı kariyer günleri etkinlikleri ile üniversiteye hazırlanıyor. Farklı meslek kollarındaki kamu ve özel kurumlarda çalışan görevliler gerek hayat hikâyeleri gerekse de yaptıkları işler hakkında öğrencileri bilgilendiriyor.

Balaban Lisesi Müdürü Ali Semerci, etkinliğe ilişkin verdiği bilgide, öğrencilerin üniversiteye hazırlık sınavlarındaki başarılarını artırarak gelecekte güzel meslekleri seçebilmelerine yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi.

Başarı performansında etkili

Ali Semerci; “Öğrencilerimizin meslekleri daha yakından tanımasını sağlayıp, meslekler hakkında bilgilendirerek, kendilerine mesleki hedef belirleyip ders çalışma ve başarı performanslarını etkilemek istiyoruz” dedi.

“Kariyer Günleri” etkinliğine katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak da öğrencilere mutlu bir yaşamın, sevdiği işin seçilmesiyle mümkün olacağını bildirdi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Necati Tarak; “Meslek seçerken geleceği düşünmek zorundasınız. Kendinizi dünyadaki gelişmelere göre hazırlamalısınız. Özellikle dil konusunda kişisel gelişiminizi artırıp, en az bir yabancı lisan bilmeniz şart. Bugün eğitim alırken devletimizin size sunduğu imkânları en iyi şekilde değerlendirerek yabancı dili öğrenirseniz, temeliniz sağlam olur ama o yeteneğinizi geliştirmelisiniz.” diye konuştu.

Tecrübe zor kazanılır

Öğretmenliğe başladığı günlerdeki zorlukları ve yaşadığı hatıraları öğrencilerle paylaşan Tarak, günümüzde eğitimin çok iyi imkânlarla yapıldığını dile getirerek; “Tecrübe zor kazanılır, kolay harcanır. Tarihe baktığımızda peygamberlerin de padişahların da meslekleri olduğunu görürüz. Mesleğinizin yanı sıra hobi dediğimiz uğraşılar edinin. Topluma faydalı hobilerle etrafınıza örnek olun.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Öğrencilerin yönelttiği soruları yanıtlayan Necati Tarak ayrıca okuldaki çeşitli yarışmalarda derece elde edenlere hediyeler verdi.


Anahtar Kelimeler: