Gürün´e mezbaha ve hayvan pazarı

Gürün`e mezbaha ve hayvan pazarı

Gürün´e mezbaha ve hayvan pazarı
Hemşehriler 20.11.2008 15:48:00 4952 0

Gürün Belediyesi Hayvan Pazarı ve Mezbahane projesini hayata geçirmek için çalışmaları başlattı. Belediye Başkanı Mehmet Aktaş Bağırsakderesinde iki tesisi de yapmak için çalışmalara tesislerin temelini atarak start verdiklerini bildirdi.

Gürün’ün büyük sorunlarında birinin daha çözüme kavuştuğunu söyleyen Başkan Aktaş, vatandaş odaklı hizmetlere devam ettiklerini belirtti.

Mezbahane ve Hayvan Pazarı sorunlarını yapılan modern bir projeyle ortandan kaldırdıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Aktaş, " Sofralarınızda yediğiniz etlerin Gürün’de daha sağlıklı ortamlarda kesimlerinin yapılabilmesi için ve hayvan ticareti yapan hemşehrilerimizin belirlenen bir noktada satışını yapabilmesi için hayvan pazarı projemizi faaliyete geçiriyoruz. Belediyemizin öz kaynaklarıyla Canlı Hayvan Pazarı ve Mezbaha Tesisi projemizin startını verdik. Tesislerde 1600 metrekare hayvan pazar yeri 600 metrekare Pazar yeri, 400 metrekare mezbahane binası, 225 metrekare büyükbaş ahırı, 225 metrekare küçükbaş ahırı, 125 metre kare idari bina ve 1000 metre karede ayrıca otopark yapıyoruz" dedi.


Anahtar Kelimeler: