Abdurrahim Topuksal’a ziyaret

Abdurrahim Topuksal’a ziyaret

Abdurrahim Topuksal’a ziyaret
Hemşehriler 6.02.2013 16:02:00 5786 0

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) Türkiye’de Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi olan hemşehrimiz Abdurrahim Topuksal’ı İskenderun’daki çalışma ofisinde ziyaret ettik.

Günpınar Köyünden merhum Ebubekir Topuksal’ın oğlu olarak 1951 yılında dünyaya gelen Abdurrahim Topuksal 1972 yılında İTÜ Matematik Bölümünden mezun oldu. Bir süre özel eğitim kurumlarında çalışan Topuksal, 1995 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde görev aldı. Üniversitesi’nin Türkiye’de Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilciliğini yapan Topuksal, sorumlu olduğu şehirlerde lise öğrencilerine DAÜ’nü tanıtıyor. Biri mimar, diğeri de avukat olan 2 çocuk babası Abdurrahim Topuksal, Darende’ye büyük özlem duyduğunu, her fırsatta ziyaret ettiğini bildirdi.

34 yıllık devlet-vakıf üniversitesi

Yaklaşık 20 yıldır Türkiye’de öğrencilerin Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni tercih etmesi için çalışmalar yapan Topuksal, internasyonal bir eğitim kurumu olan DAÜ’nün sunduğu avantajlarla her geçen yıl daha fazla gencin yetişmesini sağladığını belirtti. DAÜ’nün 34 yıllık devlet-vakıf üniversitesi olduğunu, 76 programda lisans, ön lisans, 11 fakülte ve 5 yüksekokulda eğitim verildiğini dile getirdi.

75 ülkeden yabancı öğrencinin okuduğu üniversitede İngilizce eğitim verildiğini, her yıl 700’e yakın öğrencinin devlet burslusu olarak Kıbrıs’ta öğrenim gördüğünü kaydetti.

Darende’deki öğrencilere de DAÜ’nü tanıtan bilgilendirmelerde bulunduğunu anlatan Topuksal, üniversiteleri hakkında bilgi edinmek ve eğitim görmek isteyen herkese elinden gelen yardımı yapacağını da sözlerine ekledi.

Topuksal gazetemiz aracılığıyla tüm hemşehrilerimize selam gönderdi. Tel: (0326) 6179115


Anahtar Kelimeler: