Okuyana burs, mezuna iş imkanı

Okuyana burs, mezuna iş imkanı

Okuyana burs, mezuna iş imkanı
Gündem 5.01.2013 10:01:00 3169 0

Hayırsever işadamı hemşehrimiz Bekir Ilıcak, yaptırdığı ve adını taşıyan Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim gören tüm öğrencilere burs verirken, Rönesans Grubu tarafından okulda açılması planlanan inşaat ve elektrik bölümünden mezun olacaklara da staj ve iş imkanı sunulacak.

Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Erkuş, geçtiğimiz yıl açılan okulun öğrenci sayısının 170’e ulaştığını bildirdi. Okulun ikinci eğitim yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Hakan Erkuş, Gıda Teknolojileri ve Optisyenlik bölümlerinin öğrenciler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi.

İnşaat ve Elektrik bölümü açılacak

Okulu yaptıran Rönesans Eğitim Vakfı Başkanı Bekir Ilıcak ve Rönesans Gurubu tarafından eğitime devam eden öğrencilerin tamamına burs verildiğini kaydeden Erkuş, Rönesans Gurubu’nun, okulda açılması planlanan İnşaat ve Elektrik bölümünde okuyacak öğrencilere staj ve ardından da anlaşabildiklerine iş imkânı sağlayacağını da belirtti.

Okulda Gıda, Mikrobiyoloji ve Optisyenlik uygulama adları altında 3 adet laboratuar oluşturulduğunu bildiren Erkuş Türkiye’deki Optisyenlik bölüm laboratuarları arasında en gelişmişlerinden birinin okulda olduğunu bildirdi.

Yurt sorununa çözüm aranıyor

Okulda 1 Doçent ve 1 Yardımcı Doçent olmak üzere toplam 8 öğretim görevlisi olduğuna dikkat çeken Erkuş; “Şu an en büyük eksikliğimiz çevre düzenlemesi ve yurt konusudur. Darende’de uygun yeri bulduğumuz ve yer tahsisini de yaptırdığımız takdirde Kredi Yurtlar Kurumuna başvuracağız. İnşallah kısa süre içerisinde ilçemize bir yurt kazandırmayı arzu ediyoruz. Bizler öğrencilerimizin daha rahat, sosyal imkânları daha fazla bir alanda eğitim görmeleri için çevre düzenlemesi çalışmalarına da önem veriyoruz. Bu konudaki eksikliklerimiz bulunmasının yanı sıra bunları giderebilmek için ilgili kurumlarla istişare içerisindeyiz.” dedi.

Çevre düzenlemesi ilgi bekliyor

Malatya Belediyesi’nin destekleri ile okulun önündeki alana kilitli parke taşı döşemesi yapıldığını ifade eden Hakan Erkuş; “Çevre düzenlemelerinin içerisinde yer alan yeşil alan ve spor alanlarının da yapılması için çalışmalarımız sürmektedir. Okulumuz bünyesinde bulunan konferans salonumuzun tefrişat bakımından eksikleri bulunmaktadır, bunları da tamamlamak için çalışmaktayız.” diye konuştu.

Sağladıkları imkânlardan dolayı İnönü Üniversitesi yönetimi ve Rektör ile Bekir Ilıcak’ın şahsında Rönesans Grubu’na teşekkür ettiğini kaydeden Hakan Erkuş; “Bizlere her konuda destek olan Kaymakamlığımız, Belediye Başkanlığımız, sivil toplum örgütleri ve Darende halkına teşekkürlerimi bildiriyorum.” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: