Ayvalı´da içme suyu çalışması

Ayvalı`da içme suyu çalışması

Ayvalı´da içme suyu çalışması
5.01.2013 09:53:00 13775 0

Darende’ye bağlı Ayvalı beldesinde yeni bir kaynaktan içme suyu şebekesine ilave yapıldığı bildirildi.

Ayvalı Belediye Başkanı Hamit Demir, “Beldemizde 50 yıldır hayal olan Karaeriklik mevkiinden su getirme çalışması hayata geçiyor. 50 bin nüfusa yetecek ve 50 yıllık ihtiyacı karşılayacak şekilde Karaeriklik suyunu Ayvalı’ya getiriyoruz.” dedi.

Projenin yaklaşık maliyetinin 1 milyon lira olduğunu ifade eden Başkan Demir, İlbank kaynaklı “Sukap Projesi” kapsamında yüzde 50’sini Kalkınma Bakanlığı’nın karşıladığı çalışmanın yüzde 50’sinin de 10 yıl ödemeli olarak belediye kaynaklarından finanse edileceğini bildirdi.

Ayvalı’ya Ferhat gibi su getiriyor

Hamit Demir, özellikle yaz aylarında büyük sıkıntı yaşanan su sorununu çözmek için yoğun çaba sarfettiklerini dile getirerek; “Ferhat’ın Şirin için kayaları kırarak getirdiği su gibi bizde aynen kayalık bir bölge güzergahından Ayvalı’ya bu suyu getireceğiz. Mevcut kaynaklarımızda 10 lt/sn suyumuz var, 119 lt/sn su bulunan Karaeriklik kaynağından 30 lt/sn Ayvalı’ya tahsis edildi. Bu, yaşadığımız su sıkıntısını giderecektir.” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl projesi hazırlanan içme suyu şebekesinin ihalesinin yapılarak çalışmalara başlandığını kaydeden Hamit Demir açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Proje dahilinde 2 bin 700 metre isale hattı ile 1 adedi 500 tonluk, biri de 300 tonluk olmak üzere 2 depo yapılacak. 2013 yılında vatandaşlarımız suyu kullanacaklar.”


Anahtar Kelimeler: