Vali ve Başkan´ın mesajı

Vali ve Başkan`ın mesajı

Vali ve Başkan´ın mesajı
Gündem 5.01.2013 09:51:00 1601 0

Belediye Başkanı Ahmet Çakır:

"Malatya için dönüm noktası"

TBMM tarafından kabul edilen Büyükşehir Yasası, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak Resmi Gazete`de yayınlandı. Yasanın onaylanmasıyla birlikte Malatya`nın da aralarında bulunduğu 13 il büyükşehir statüsüne kavuştu.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, büyükşehir olunmasıyla ilgili olarak, "Malatya`nın önü açılacak, bürokratik prangalarından kurtulacak, daha hızlı ve kontrollü bir şekilde tek elden büyüyecektir." dedi. Başkan Ahmet Çakır bir mesaj yayınlayarak büyükşehir statüsünün hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Planlı büyüme, güçlü ekonomi

Malatya`nın büyükşehir olmasıyla birlikte birçok kazanımının olacağını belirten Başkan Çakır, mesajında şunlara değindi: "Öncelikle başta Malatya’mız olmak üzere 13 ilimize, ülkemize hayırlı olsun diyorum. Bilindiği gibi; Malatya`nın büyükşehir statüsü kazanmasıyla bütçeden aldığı pay artacak; gerek yetki, gerekse sosyal ve ekonomik anlamda daha global düşünme, daha büyük proje ve hizmetler üretme imkânına kavuşacak, hepsinden önemlisi Malatya, bir bütün olarak yönetileceğinden daha modern ve planlı bir şekilde gelişmesi sağlanmış olacaktır. Bu itibarla büyükşehir statüsünü, Malatya`nın gelişmesi, daha sağlıklı ve planlı büyümesi, ekonomik olarak daha fazla güçlenmesi adına bir milat, bir dönüm noktası olarak görüyorum. Büyükşehir statüsünün getirmiş olduğu bütünlük çerçevesinde, başta imar olmak üzere birçok alanda Malatya`nın önü açılacak, bürokratik prangalarından kurtulacak, daha hızlı ve kontrollü bir şekilde tek elden büyüyecektir. Büyükşehir, Malatya’mıza ve ülkemize hayırlı olsun, kutlu olsun, mübarek olsun."

 

Vali Şahin: Büyükşehir hayırlı olsun

Malatya Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir statüsünün Malatya`ya hayırlı olmasını diledi. Vali Şahin, ``Güzel bir gelişmedir. Malatya`nın en azından bütçeden aldığı pay ve birtakım hizmetleri yerine getirirken yapacağı koordinasyon noktasında önemli bir gelişmedir. Hizmetlerin verimini artıracaktır diye düşünüyoruz, ümit ediyoruz. İnşallah o noktada Valilik olarak biz de belediyeye her türlü desteği hem kuruluş, hem hizmetlerin yürüyüşü aşamasında vereceğiz.`` dedi.

Yasayla, Valiliklerin ilin güvenliğini sağlama, ekonomik gelişme ve kalkınmasının önünü açacak çalışmalar yapma, kültürel ve sosyal alt yapısını hazırlama, eğitim, sağlık gibi alanlarda hizmetlerine devam edeceğini belirten Şahin, ``Dolayısıyla bizim uğraşacağımız hala çok geniş yetki alanımız ve sahalarımız var. Orada inşallah bizler devam edeceğiz.`` dedi.

İl Özel İdaresi`nin yeni düzenlemeyle pozisyonun ne olacağı konusuna da değinen Şahin, şunları kaydetti: ``Bir kurum kapanıncaya kadar hiç kapanmayacakmış gibi görevine devam edecektir, etmelidir. Ne zaman bir başka kuruma yetkisini ve görevini devrederse o gün görevi biter. Dolayısıyla bizim İl Özel İdaresi`nde arkadaşlarımız çalışıyorlar, çalışmak durumundalar. Belediyeye devredinceye kadar o hizmetler bize ait. Yasayla il sınırları içinde İl Özel İdaresi`nin yapmış olduğu tüm görevler belediyelere devredilecek, bir kısım görevler hariç tabii. Bazı görevler kendi kurumlarına devrediliyor.``

 

 

 


Anahtar Kelimeler: