Operatörlük kursu açıldı

Operatörlük kursu açıldı

Operatörlük kursu açıldı
Gündem 5.01.2013 09:42:00 2123 0

Darende Kaymakamlığı SODES projesiyle işsiz vatandaşları meslek sahibi yapıyor. Kaymakamlık “Yeni bir meslek, yeni bir hayat” adlı proje kapsamında “Kazıcı, yükleyici iş makinesi operatörlüğü kursu” açtı. Kursa katılanlar 3 hafta boyunca alacakları eğitimin ardından belgeli operatör unvanını elde edecek.

Kazıcı, yükleyici iş makinesi operatörlüğü kursuna yapılan 20 başvurudan ilk etapta eğitime tabi tutulan 10 kişiye Malatya İl Özel İdaresinde görevli Makine Mühendisi Enver Uçar tarafından eğitimler verilmeye başlandı.

Sektörde eleman aranıyor

Enver Uçar kursun açılışında yaptığı konuşmada, son günlerde aranan meslek erbabı kriterinde olan iş makinesi operatörlerinin maddi gelirlerinin çok iyi olduğunu söyledi. Enver Uçar; “Kentsel dönüşüm, bölünmüş yollar, tünel çalışmaları gibi yoğun iş temposuyla devam eden çalışmalar başta olmak üzere piyasada yetişmiş eleman sıkıntısı çekilmektedir. Operatör ihtiyacı olanlar, bu işten emekliye ayrılanları dahi takip ederek iş teklifinde bulunmaktadır. Dolayısıyla bu meslek işini severek, prensipli yapana altın bilezik gibidir.” dedi.

İş makinesi operatörlüğünün dikkat gerektiren bir meslek olduğunun altını çizen Enver Uçar, önce çalışma yapılan iş makinesinin iyi tanınması gerektiğini, aracın sahip olduğu fonksiyonları doğru şekilde kullanmanın çalışmaları daha verimli hale getireceğini bildirdi.

Kalifiye elaman ihtiyacı had safhada

Kazı yapılacak alanlarda daha önceden yeraltına döşenen alt yapı sistemleri varsa onlara zarar verilmeden çalışma gerçekleştirilmesi gerektiğini hatırlatan Uçar; “Bu işin en önemli noktalarından birisi dikkattir. İşini severek, gerektiği gibi yapan operatör çalışma performansı ve kabiliyeti ile kısa zamanda çevresinde tanınır. İhtiyacın had safhada olduğu günümüzdeki gibi zamanlarda da aranan kalifiye eleman olarak el üstünde tutulur.” diye konuştu.

Temel tanımlar, iş güvenliği, makinenin teknik özellik ve bakımları gibi konularda bilgiler verilen kursiyerler uygulamalı eğitimden geçiriliyor. Sürücü belgesi ve işsiz olması koşuluyla kursa kabul edilenlere, eğitimlerin sonunda sertifikaları verilecek.


Anahtar Kelimeler: