Masrafları karşılanacak

Masrafları karşılanacak

Masrafları karşılanacak
Sağlık 5.01.2013 09:31:00 12130 0

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, beyninden çıkan ve her geçen gün büyüyen tümör nedeniyle bir süre önce basına konu olarak hastalığına çare aranılan Alpaslan Kalay’ın ailesini evlerinde ziyaret etti. Mehmet Aktaş, aileden Alpaslan’ın tedavi süreci hakkında bilgi edinerek, gereken desteği vereceklerini belirtti.

TOKİ ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ilçede yaptırılan sosyal konutlardan ev tahsis edilen aileyi ziyaret eden Kaymakam Aktaş, “İnşallah yüzünüz güler, bu ev bir nebze olsun sizleri rahatlatmıştır, umarım Alpaslan için de bir şeyler yapabiliriz.” dedi.

Anne Dürdane Kalay Alpaslan’ın başındaki kitle nedeniyle gerek arkadaşlarının çekinmesi gerekse de alay etmelerinden dolayı oğlunun okula gidemediğini ve sokakta akranları ile oyun bile oynayamadığını söyledi. Kalay, 13 yaşında olmasına rağmen yaşıtlarına göre daha küçük yapılı olan çocuklarının tedavisine devletin yardımcı olmasını istedi.

Baba Hamit Kalay da çocuğunu birçok yerde hastanelere götürdüğünü, bazı hastanelerin risk almadığını ve yeşil kartlı oldukları için tedavi bir türlü ettiremediğini bildirdi. “7 senedir mücadele ettim, 1 yıldır çaresizlikten yoruldum elimi çektim, ben artık bıraktım.” diyen baba Kalay’a gereken desteği vereceklerini bildiren Kaymakam Aktaş; “Çare aramaya devam edeceğiz. Biz size maddi olarak destek vereceğiz, yol paralarını karşılayacağız, zaten devletin sunduğu sosyal güvence var, çocuğunuzu tedavi ettirip sağlığına kavuşma sürecine elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız.” diye konuştu.

Baba Hamit Kalay yüz nakli operasyonlarının ardından oğlunu son çare olarak Antalya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürmek istediğini belirtti.

Darende Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Serdar Deveci ile SYDV Müdürü İ.Alaaddin Ateş’in de yeraldığı ziyarette, aileye tedavi süreci hakkında yapmaları gerekenler hatırlatılarak, konunun takip edileceği dile getirildi.


Anahtar Kelimeler: