Öğrenciler artık kitap taşımayacak

Öğrenciler artık kitap taşımayacak

Öğrenciler artık kitap taşımayacak
Eğitim 1.01.2013 11:34:00 7284 0

İlk tablet bilgisayarlar Özel Birgül Okullarında dağıtıldı

Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanan Fatih projesi kapsamında okullarda öğrencilere dağıtılan tablet bilgisayarlar henüz Malatya’ya gelmeden Darende’de ilk tabletli eğitim Özel Birgül Okullarında verilmeye başlanıldı.

Özel Birgül Lisesi, 9. sınıfta okuyan 67 öğrencisine tablet bilgisayarlardan vererek Darende’de bir ilke imzasını attı. Tabletli eğitime geçilmesi nedeniyle düzenlenen törene katılan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, öğrencilerin önlerindeki teknoloji ile zamandan tasarrufun yanı sıra daha fazla bilgiye ulaşabileceklerini söyledi.

Darende’de ilk oldular

Özel Birgül Okulları Genel Müdürü Tacettin Ateş, öğrencilerinin eğitiminde her türlü imkânı sunmaya çalıştıklarını belirtti. Ateş, tabletlerin kullanılmasıyla Darende’de bir ilki gerçekleştirmenin yanı sıra eğitim alanında önemli bir adım attıklarını bildirdi.

Özel Birgül Lisesi Müdürü Dursun Mirzabey tabletlerin kullanımı hakkında bilgiler verdi. Akıllı tahta bağlantısı bulunan tabletlerde tüm ders kitaplarının dijital olarak yer aldığını kaydeden Mirzabey, bilgisayarların birçok alanda tasarruf sağladığını dile getirdi.

Birgül, Fatih projesinde önde

Fatih projesinin ilçede ilk olarak hayata geçtiğini bildiren Kaymakam Mehmet Aktaş; “Birgül Okulları sürekli başarıları ve ilkleriyle örnek oluyor. Teknolojiyi eğitim sistemine dahil eden okul, yine ilçemizde örnek olmuştur. Öğrencilerimiz bu sistemle zaman tasarrufu sağlayacaktır. Öğrencilerimiz zamanlarını daha fazla test çözme daha fazla kitap okuma daha verimli ders çalışarak geçirecektir. Sıkıcı ders çalışma metotlarından uzaklaşacaklar, yeni ve teknolojik bir metot önlerinde olacak. Tüm bunlar daha fazla başarı ve verimi artırmak, hafıza ve belleklerini bilgiyle donatmaları içindir.” dedi.

Birgül Okullarından başlayan teknolojik eğitimin ilçeye hayırlı olmasını dileyen Mehmet Aktaş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Diğer okullarımızın da Fatih projesi kapsamında kısa süre içerisinde bu teknolojik imkâna ulaşmasını temenni ediyorum. Bu sistemle eğitim öğretim hedefindeki kalite ve çıtaya daha rahat bir şekilde ulaşmış olacağız.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, Şube Müdürleri İbrahim Erdem Gülcü ve Hasan Yay ile İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken’in de katıldığı törene bazı okul müdürleri de iştirak etti.

Törene katılan yetkililer öğrencilere tabletlerini dağıttı. Tacettin Ateş, tabletleri içerisindeki özel yazılımı ile birlikte hazırlayarak okula hediye eden Orhan Alp Şahin ve Gürhan Özdeğer’e teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: