Halil Hulusi Brzina´dan ziyaret

Halil Hulusi Brzina`dan ziyaret

Halil Hulusi Brzina´dan ziyaret
Gündem 19.12.2012 18:15:00 4449 0

Halil Hulûsi Brzina “Türkiye bizim kökümüz ve manevi toprağımızdır”

Bosna Hersek`te savaş dönemindeki Aliya İzzetbegoviç Ordularının Tugay komutanı General Halil Brzina, Boşnakların köklerinin Türkiye olduğunu ve ülkemizi manevi toprak olarak gördüklerini söyledi.

Sheıkh Halil Hulûsi Brzina Darende’yi ziyaret ederek bir dizi temaslarda bulundu. Türkiye’ye gelmek için uzun zamandır beklediğini belirten Brzina; “Şimdiye kadar birkaç fırsat kaçırdım çok şükür isteğime kavuştum. Türkiye bizim kökümüz ve manevi toprağımızdır. Bir de biz Boşnaklar olarak Elhamdülillah Osmanlıya bağlıyız. Bu yüzden Türkiye’ye, Darende’ye gelerek tanımaktan büyük memnuniyet duydum.” dedi.

Türkiye’de geçmişe büyük bir saygı olduğunu kaydeden Brzina; “Tarihin derinliklerinden gelen eserleri bugün hala ayakta görmek beni çok memnun etti.” diye konuştu.

Vakfın konuğu olarak geldi

Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş’in konuğu olarak ilçede ziyaretlerde bulunan Halil Hulûsi Brzina, Somuncu Baba Külliyesi, Darende Tanıtım Merkezi, Tohma Kanyonu, Günpınar Şelalesi ve tarihi yapıları gezdi. Brzina, vakıf tarafından ilçede yapılan eğitim, sağlık ve sosyal alandaki hizmet ve eserleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Vakıf, Darende’yi yüceltmiş

Halil Hulûsi Brzina yaptığı açıklamada Darende’yi dostları vesilesi ile uzaktan tanıdığını ifade etti. Brzina; “Yakından inceleyip, gördüğüm ilçedeki güzellikler beni oldukça etkiledi. Mimari, coğrafi, kültürel ve manevi birçok güzelliği burada bir arada görmek mümkün. Yerleşim ve nüfus olarak küçük olmasına rağmen, manevi ortamları, iyi insanları ve hizmetleri herkesi yakından etkiliyor. Bu şehre hayran kaldım. Burayı özellikli kılan Hulûsi Efendi Vakfı’nın insanlığa kazandırdığı hizmetlerdir. Darende’yi aydınlatmış, yüceltmiş ve ileriye taşımış. Herkesin burayı mutlaka görmesini tavsiye ediyorum.” dedi.

Hizmetler dünyaya yayılıyor

Hulûsi Efendi Vakfı’nın örnek gösterilecek birçok projeyle hizmet ürettiğini de vurgulayan Brzina; “Somuncu Baba’dan başlayıp Hulûsi Efendi’yle devam eden insanlara hizmet anlayışı bugün çok güzel bir şekilde Hamidettin Ateş’in başkanlığını yürüttüğü vakıfla, Türkiye’ye ve dünyaya yayılıyor. Hulûsi Efendi Vakfı nesilleri düşünen hizmetlerle her alanda insanlara fayda sağlıyor, imkânsız gibi görünen işleri başararak hizmet alanında örnek teşkil ediyor.” şeklinde konuştu.

Şehitler insanlar için canlarından geçti

Brzina Hasan Gazi Türbesi ve Şehitler Abidesi’ni de ziyaret etti. Hulûsi Efendi Vakfı’nın bir şehitlik yapmasını çok anlamlı bulduğunu sözlerine ekleyen Brzina konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Burada içimizdeki vatan sevgisi, duyguları yüceldi. Çünkü şehitler çok değerli olan hayatlarını Allah için feda ettiler. Bosna’da, Çeçenistan’da, bugün Suriye’de ve bütün dünyadaki şehitler insanları için canlarından geçti, ödül olarak ta Allah onlara cenneti mekân olarak hazırladı.”

Halil Hulûsi Brzina ve Hamidettin Ateş karşılıklı olarak birbirlerine ziyaret anısına çeşitli hediyeler verdi.

 

Ziyaretin fotoğrafları 

http://www.facebook.com/HulusiEfendiVkf#!/media/set/?set=a.351116194986571.77351.268303129934545&type=1


Anahtar Kelimeler: