Yatırımcıya hazır hale geliyor

Yatırımcıya hazır hale geliyor

Yatırımcıya hazır hale geliyor
Gündem 11.12.2012 11:49:00 2176 0

Darende Organize Sanayi Bölgesi (OSB) enerji nakil hattının yapılması ile yatırımcılara hazır hale geliyor. Darende OSB Müdürü Ahmet Levent Aksoğan, OSB’nin enerji probleminin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteği ile yapılacak olan, enerji nakil hattı ile çözüme kavuşturulacağını dile getirdi.

Ahmet Levent Aksoğan yaptığı açıklamada; “Doğuyu batıya bağlayan karayolu üzerinde 5. yatırım bölgesi olarak ilan edilen OSB’miz işadamlarımızı bekliyor. Birçok avantaja sahip olan Darende OSB yatırımcılar için bulunmaz fırsatlarla sanayi parselleri tahsis etmeye hazırdır” dedi.

OSB işlerlik kazanacak

Enerji nakil hattı ihalesinin Ankara’da yapıldığı ve ilçe merkezinden OSB alanına kadar 14 bin 600 metre uzunluğunda enerji nakil hattı çekileceğini belirten Aksoğan, yaklaşık 8 ay sürmesi planlanan çalışma ile bütün alt yapının hazır hale geleceğini ifade etti. Aksoğan, “Konumu, ulaşım imkanları ve diğer özellikleri ile Darende, şu an Doğu ve Güneydoğu’daki yatırıma hazır birkaç OSB’den biridir. Organize Sanayi Bölgemizin içinde yapılması gerekli tüm alt yapı işleri tamamlanmış olup ihalesi yapılan enerji nakil hattı ile OSB’miz işlerlik kazanacaktır. Önümüzdeki yıl ilçemize doğalgazın gelecek olması da ayrıca bir avantajdır” diye konuştu.

Aksoğan, ayrıca Darende OSB’nin toplam parsel alanının 220 bin metrekare olduğunu, 5 ile 10 bin metrekare arasında muhtelif büyüklüklerde 35 parsele ayrıldığını dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: