Öğrenci taşıyanlar uyarıldı

Öğrenci taşıyanlar uyarıldı

Öğrenci taşıyanlar uyarıldı
Eğitim 11.12.2012 11:25:00 5451 0

Darende’de, taşımalı eğitim gören öğrencilere servis yapan minibüs şoförlerine trafik ve mesleki eğitim konferansı verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitim konferansında, sürücülere uyulması gereken kurallar hatırlatıldı.

İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Şen yaptığı konuşmada, araçta dinletilen müzik, konuşma tarzı, trafik kurallarına uyma konusunda öğrencilere örnek olacak davranışlarda bulunulmasını istedi. Cemil Şen; “Çocuklarımızı çok iyi yetiştirmemiz ve örnek olmamız lazım. İki gün sonra toplum içine girecekler, yanlış bir davranış biçimi, öğrenecekleri küfür, argo sözler onları etkileyecektir” dedi.

Kazalara karşı önlem

Darende çevresinde çeşitli hatlarda öğrenci taşımacılığı yapan 60 minibüs şoförünün katıldığı konferansta, taşımalı eğitim kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine taşıma yapan okul servis aracı şoförlerine yönelik olarak "Okul taşıtlarının karıştığı kazaları önlemek, öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim ve öğrenimlerini sürdürebilmelerinin sağlanması" konuları anlatıldı.

Servis şoförleri, öğrencilerden başka yolcu alınmaması, araç eksiklikleri, trafik güvenliği ve tüm sürücülerin uyması gereken trafik kuralları hakkında ayrıntılı şekilde bilgilendirildi.


Anahtar Kelimeler: