THY kayısı ikram ediyor

THY kayısı ikram ediyor

THY kayısı ikram ediyor
Gündem 7.12.2012 09:02:00 2406 0

Yeni yasa ile birlikte büyükşehir olan Malatya’nın kayısısı Türk Hava Yolları’nda ikram edilmeye başlandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın girişimleriyle THY’de ikram edilmeye başlanan kayısı 30 milyon yolcuya ulaşacak.

Çalık, konuya ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Yeni yasa ile Malatya’nın büyükşehir olduğunu anımsatan Çalık, Malatya’nın bunun için çok çalıştığını söyledi. Malatya’nın doğunun cazibe merkezi olacağını belirten Çalık, Malatya’nın bir dünya markası olan kayısı gibi bir ürününün olduğuna dikkat geçti. Malatya’da 40 bin ailenin kayısı ile geçimini sağladığını belirten Çalık, kayısının yüzde 50’sinin AB ülkelerine ihraç edildiğini söyledi. Çalık, “Türkiye AB üyesi olmadığı halde kayısısı AB`ye girdi.” dedi.

30 milyon yolcuya ulaşacak

Çalık, yıllık 760 bin ton yaş kayısı üretildiğini ifade etti. Bugünden itibaren THY’de kayısı ikramına başlandığını bildiren Çalık, bir dünya markası olan Malatya kayısının 94 ülke, 204 nokta ve 30 milyon yolcuya ulaşacağını söyledi. Çalık, Malatya kayısının THY’ye konulan ilk kuru meyve olduğunu söyledi. Kayısının yararlarını da anlatan Çalık, “Herkes bu lezzeti tadacak.” dedi.

Çalık, kayısının THY’de ikram edilmesiyle Malatya’nın ücretsiz reklamının yapılacağını ifade etti.

 


Anahtar Kelimeler: