TRT Arapça canlı yayın yaptı

TRT Arapça canlı yayın yaptı

TRT Arapça canlı yayın yaptı
Kültür-Sanat 27.11.2012 08:44:00 12265 0

TRT Arapça kanalı ülkemizin inanç turizmindeki önemli durak noktalarından biri olan Somuncu Baba Camiinden Cuma namazında canlı yayın yaparak külliye ve civarındaki güzellikleri, Ortadoğu ile Arap ülkeleri başta olmak üzere dünyaya tanıttı.

İbrahim Halalşah’ın sunuculuğunu yaptığı “Bir Cami, bir Cuma” adlı programda 1 Kasım 2012 tarihinde Darende’den canlı yayın yapıldı. Canlı yayın için Somuncu Baba Külliyesi kurulan kamera sistemleri ile adeta bir film platosuna dönüştürülerek farklı açılardan kaydedilen görüntüler ekrana yansıtıldı.

Cami önündeki namazgah ve iç mekanı dolduran insanların görüntüsü çevredeki doğal güzelliklerle birlikte yayınlandı. Hulûsi Efendi Vakfı İlmi Araştırmalar Müdürü Resul Kesenceli ve Somuncu Baba Camii Müezzini Musa Tektaş’ın canlı yayın konuğu olduğu programda kabrinin yeraldığı camiye adını veren Somuncu Baba Hazretleri ile Hulûsi Efendi anlatıldı. Programda Hulûsi Efendi Vakfı’nın hizmetleri de dile getirildi.

En zengin görsel şölen

Sunucu İbrahim Halalşah, bugüne kadar yaptıkları programlar içerisinde en zengin görsel şöleni Darende Somuncu Baba Camii’nden gerçekleştirdiklerini bildirdi. Halalşah, Tohma Çayı, kanyon, etraftaki doğal güzellikler ve özgün mimarisi ile sırtını kayalara yaslayan camiden yayınladıkları görüntüleri izleyenlerin Somuncu Baba’ya mutlaka gelmek isteyeceklerini belirtti. İbrahim Halalşah; “Oradoğu ülkelerindeki insanlar Türkiye’yi çok seviyor, doğal güzellikleri, tarihi eserlere meraklı olan Araplar, inanıyorum ki Darende’yi keşfedeceklerdir. Oradoğu ülkelerinde ilgiyle takip edilen programımız Darende’nin tanıtımına katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

 

Programı izlemek için tıklayın

http://www.youtube.com/watch?v=1a4EjVnjngg


Anahtar Kelimeler: