Turizm için önemli çalışma

Turizm için önemli çalışma

Turizm için önemli çalışma
Gündem 20.11.2012 00:29:00 1686 0

Tarih, kültür, inanç ve doğa turizm değerlerinin bir arada bulunduğu ilçemizin etkili ve yenilikçi yöntemlerle tanıtımının yapılması amacıyla 24 Kasım 2012 tarihinde ilçede ‘Turizm Çalıştayı’ gerçekleştirilecek.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, ilçenin turizm alanındaki potansiyelini daha etkin ve verimli hale getirmek amacıyla yapacakları çalıştaydan ileriye yönelik olumlu sonuçlar çıkmasını beklediklerini bildirdi.

Kaymakam Aktaş, Darende’nin sahip olduğu turizm değerlerini tanıtmak amacıyla Kalkınma Bakanlığı’nın desteğiyle Fırat Kalkınma Ajansı’nca finanse edilen “Turizmi gelişen turizmle gelişen Darende projesi” ile kapsamlı çalışmalar gerçekleştirerek ilçeye daha fazla turist gelmesini hedeflediklerini belirtti.

Mehmet Aktaş Darende’nin doğuyu batıya bağlayan karayolu üzerinde ve Kapadokya ile Nemrut arasında bulunduğunu, ilçenin tarih, kültür, inanç ve doğa turizminin ön plana çıktığı zenginliklere sahip olduğunu dile getirdi.

Binlerce yıllık tarihi eserler ve eşsiz doğal güzelliklerinin bir arada sunulduğu turizm kenti Malatya’nın tanıtımına da katkı sağlayacak çalıştaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB, Seyahat Acenteleri, TV kanalları ve akademisyenlerin katılmasını beklediklerine dikkat çeken Aktaş, “Çalıştay ile ilçemizin turizm potansiyeline dikkat çekmek istiyoruz. Sürdürülebilir turizme yönelik iyi uygulama örneklerinin tanıtılması, fırsatların değerlendirilmesi ve engellerin çözülmesine yönelik güç birliği oluşturularak Darende’yi Türkiye ve dünyaya turizmle tanıtmanın gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

İlçede konaklama sorunu bulunmadığını, hali hazırda her türlü lüks ve konfora sahip 200 yatak kapasiteli bir otel ile başka tesisler de bulunduğunu sözlerine ekleyen Aktaş, Somuncu Baba Külliyesi, Günpınar Şelalesi, Tohma Kanyonu gibi önemli yerlerin her yıl yüzbinlerce turistin uğrak mekanı olduğunu vurguladı.


Anahtar Kelimeler: