Müftülükten toplumsal proje

Müftülükten toplumsal proje

Müftülükten toplumsal proje
Gündem 13.11.2012 11:57:00 1929 0

Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, ahde vefa, yardımlaşma, kardeşlik duyguları gibi toplumda kaybolmaya yüz tutan değerleri yeniden canlandırmak, vatandaşlar arasındaki sevgi bağını güçlendirmek için bir çalışma içerisine girdiklerini söyledi.

Malatya Müftülüğü’nün her ay bir ilçede düzenlediği “Müftüler Toplantısı” nedeniyle Darende’ye gelen Hacı Yusuf Gül, ilçe müftüleri ile bir araya gelerek gündemdeki konuları paylaştı.

Darende Müftülüğü’ndeki toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Hacı Yusuf Gül, SODES projesiyle Malatya genelinde “Değerler Eğitimi” başlığı altında toplumsal kaynaşmayı artırmak için en ücra yerlerdeki insanlara dahi ulaşarak sevgi ve kardeşlik duygularının pekişmesini sağlayacaklarını bildirdi.

Kaybolmaya yüz tutan değerler

Müftü H. Yusuf Gül; “İnsan dünyaya bir kez gelir. Bu nedenle sürekli kendimizi yenilemek, kalbimizi ve bilgimizi diri tutmak zorundayız. Bu bağlamda din görevlileri olarak toplumsal kaynaşma, sevgi, ahde vefa duygularından kaybolmaya yüz tutanları yeniden canlandırmanın gayretindeyiz” dedi.

Malatya genelindeki bütün ilçeler, beldeler, köyler dahil olmak üzere her yerde görevlilerin geçmişten gelen ve milletimizin ortak paydası olan toplumsal değerleri diri tutma adına ziyaretlerde bulunup, güzellikleri tebliğ ederek hatırlatmalarda bulunacağını açıklayan Gül; “Aşkımızı, heyecanımızı, sevgimizi ve samimiyetimizi diri tutmalıyız. Bilgi ve birikimimiz ile dil ve üslubumuzu sürekli gözden geçirmeliyiz. Maalesef genç kuşaklar ile aramızda ciddi bir dil sorunu ortaya çıktı. Bu nedenle üslubumuzu yenilemeliyiz. Cemaatimizde her seviyeden, her kültürden insan var. Onları birleştirecek bir üslubu yakalamak zorundayız. Değerler eğitimi, toplumumuzu kaynaştıracaktır. Toplumdaki insanların birbirine karşı teşekkür etmesini, tebessüm etmesini, sevmesini, sevilmesini pekiştirmek istiyoruz. İnşallah bunu Malatya’da tesis ederek güzelliklere vesile oluruz” şeklinde konuştu.

H. Yusuf Gül, değerler eğitimi çalışması kapsamında din görevlilerine aralarında doktorlar ve eğitimcilerin de bulunduğu çeşitli mesleklerden uzmanların eşlik edeceğini kaydetti.

Bayan hafızlar daha çok

Malatya’da üçüncü kez tashih-i huruf kursunda eğitim verildiğini de belirten H. Yusuf Gül; “Malatya’da 2’si erkek, 2’si de bayanların yatılı olarak kaldığı, diğerleri gündüzlü olmak üzere 90’ın üzerinde Kur’an Kursu’muz var. Büyük çoğunluğunda bayanların eğitim görmesi nedeniyle şu anda devam eden tashih-i huruf kursumuzda bayan hafızlarımız bilgilerini pekiştiriyor” diye konuştu.

Darende Müftüsü Ahmet Varol da ülkemizdeki inanç turizminin önemli durak noktalarından birinde arkadaşlarını ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Toplantıya İl Müftü Yardımcısı Ünal Tan ile ilçe müftüleri katıldı.


Anahtar Kelimeler: