Böylesi ilk defa görüldü

Böylesi ilk defa görüldü

Böylesi ilk defa görüldü
Gündem 9.11.2012 16:57:00 2319 0

Darende’de bir okulun bacasından girerek sıkıştıkları kalorifer kazanından kurtarılan Puhu cinsi iki kuş, Malatya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Özel Birgül Okullarının kalorifer dairesinde temizlik yapan görevliler kazan ve bacadan gelen sesler üzerine yaptıkları araştırmada iki adet puhu kuşuna rastladı. Hayvanları sıkıştıkları yerden çıkaran görevliler, büyüklüğü ile ilgi çeken kuşları korumaya alarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı Malatya Bölge Müdürlüğünden uzman talep etti.

Kanat uzunluğu 2 metre

Bir süredir kalorifer bacasında oldukları tahmin edilen kuşlardan biri kanadındaki yaralanma nedeniyle uçamazken, diğer kuşun iyi durumda olduğu tespit edildi. Kuşların kanatlarının 1.5-2 metre arasında olduğu belirlendi. Uzmanlar gelene kadar özel bir çiftlikte korumaya alınan kuşlara et türü yemler verildi.

 Malatya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nde görevli Mühendis Turan Tokdemir, ilçeye gelerek hayvanları inceledi.

Böylesi ilk defa görüldü

Daha önce Malatya bölgesinde bu büyüklükte aynı cinste bir hayvanla karşılaşmadıklarını ve durumun bir “ilk” olduğunu dile getiren Tokdemir, “Büyüklükleri şaşırtıcı boyutta. Birinin kanadında sorun gözüküyor belki de açlıktan bitap düşen hayvanlar rahat hareket edemiyor” dedi.

Hayvanları veterinerlerin inceleyeceğini söyleyen Tutan Tokdemir; “Önce muayene ve varsa tedavileriyle ilgileneceğiz. Yaşamını doğada devam ettirebilecek sağlıktaysa doğaya bırakacağız, yoksa Gaziantep Hayvanat Bahçesine göndereceğiz” diye konuştu.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2145


Anahtar Kelimeler: