Türkiye´nin buluştuğu düğün

Türkiye`nin buluştuğu düğün

Türkiye´nin buluştuğu düğün
Gündem 9.11.2012 16:45:00 5870 0

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş’in oğlunun düğününe katılarak nikah şahidi oldu.

Hamidettin Ateş’in oğlu Osman Hulûsi Ateş, Hatice Şenda Çelik ile 28 Ekim 2012 günü Darende Kapalı Spor Salonunda yapılan düğün töreniyle hayatını birleştirdi.

Gümüşhane Müftüsü Süleyman Aktaş, törende evliğin önemi, aile birliği ve çocuklara güzel isimler koyma gibi konularda bir konuşma yaptı. Hulûsi Efendi’nin Divanından ilahilerin okunduğu düğünde gelin ve damadın salona girişini herkes ayakta alkışladı.

Türkiye’nin dört bir tarafından davetlilerin katıldığı düğünde nikahı Darende Belediye Başkanı İsa Özkan kıydı. Başkan Özkan görevi süresince kıydığı ilk nikahın Osman Hulûsi ve Hatice Şenda’nın nikahı olduğunu söyledi.

Törene katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve işadamı Fuat Tosyalı genç çiftin nikah şahitliğini yaptı.

Nikahın ardından kısa bir konuşma ile genç çifte ömür boyu mutluluklar dileyen Bakan Yılmaz; “Evlenecek çağa gelmiş evlatlar yetiştiren anne babaları tebrik ediyorum. Allah herkese de evlenecek çağa getirecek evlatlar nasip etsin. Birlikte bahtiyar ve ihtiyar, birbirlerilerine yoldaş, sırdaş ve arkadaş olsunlar. Bizim büyüklerimizin ‘muhabbet nazarıyla bakan kusur görmez’ diye bir sözü var, birbirlerine muhabbet nazarıyla baksınlar” dedi.

Bakan Yılmaz’ın önerisi üzerine nikah cüzdanını AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık takdim etti. Nikah şahitleri kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Gürün Kaymakamı Ömer Kalaylı, Malatya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Darende Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ahmet Eren, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bahaettin Kaptan, Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş’ın yanı sıra siyasiler, iş, sanat ve edebiyat dünyasının önemli isimleri ile bazı vakıf ve derneklerin üst düzey yöneticileri de düğüne katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çok sayıda bakan ve tanınmış isim gönderdikleri telgraf ve çelenklerle tebrik mesajlarını iletti.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2103


Anahtar Kelimeler: