Balaban Kadın evi yapılıyor

Balaban Kadın evi yapılıyor

Balaban Kadın evi yapılıyor
Gündem 9.11.2012 16:43:00 2165 0

Japonya desteğiyle Balaban’a kadın evi

Darende Kaymakamlığı’nın hazırladığı ve Balaban Belediyesi’nin ortağı olduğu “Kadın Eğitim ve Dayanışma Evi Projesi”ne Japonya devletince sağlanan 100 bin dolarlık hibe proje hayata geçiyor.

Protokolün imzalanması ve gerekli işlemlerin ardından projenin uygulanmasına geçildi. Japonya’dan gelen hibe desteğiyle gerçekleşen proje kapsamında Balaban Beldesinde çalışmalara başlandı.

Kerpiç mimarili evleri ile ünlü Balaban’da uygulanacak proje kapsamında hibe desteği ile çevredeki dokuya uygun geleneksel mimarili binanın inşasına başlandı. İki katlı olarak inşa edilecek binanın tamamlandığında tarihi konak görünümünde olacağı bildirildi.

Balaban önemli bir yerde

Projenin uygulama alanı olan Balaban Beldesi, doğuyu batıya bağlayan D300 karayolu üzerinde olması ve Kapadokya’yı Nemrut Dağına bağlayan turistik güzergahta yer alması nedeniyle önem taşıyor. Proje uygulamasının kusursuz olması ve görsel değer taşımasının son derece önemsendiği belirtildi.

Proje hayata geçtiğinde belde ve çevresinde yaşayan kadınların kişisel gelişimlerini artırması, el sanatlarına olan ilgi ve ekonomiye katkı sağlanması için çeşitli eğitimler verilmesi planlanıyor.


Anahtar Kelimeler: