Sergide özlem giderdiler

Sergide özlem giderdiler

Sergide özlem giderdiler
Hemşehriler 9.11.2012 16:29:00 5942 0

O. Nuri Yağan; Özlem giderten tanıtım

Adana İl Genel Meclis Üyesi hemşehrimiz Osman Nuri Yağan Optimum Outlet’te düzenlenen “Darende Günleri” etkinliğini tanıtımın yanı sıra memleket özlemi gidermek isteyenler için oldukça faydalı bir faaliyet olarak gördüğünü söyledi.

Adana’da ilk defa bir ilçenin böylesine bir tanıtım yaptığını dile getiren Osman Nuri Yağan; “Darende Kaymakamımız Mehmet Aktaş ile etkinliğe katılan Hulûsi Efendi Vakfı, Tiryandafil Otel ve Darende Raftingi kutluyorum. Çok önemli bir çalışma, Darende’yi tanıtmak için güzel bir etkinlik. Adana’da insanlar Darende’nin adını duyuyordu ancak nasıl bir yer ve ne tür güzellikler olduğu hakkında fazla bilgi sahibi değildi. Adeta mini bir Darende gezisi yapılan bu etkinlik insanların ilçemize olan ilgisini artıracaktır” dedi.

Her işte ciddiyete sahipler

Darende’nin son yıllarda özellikle turizm alanında önemli gelişmeler kaydettiğini dile getiren Osman Nuri Yağan; “Hulûsi Efendi Vakfı hepimizin gururu, çünkü her konuda Darende’nin gelişmesini sağladı. Gidip görenler imrendiklerini söylüyor, güzel gelişmeler bu vakfın sayesinde oldu. Hepimiz vakfa sahip çıkmalı ve desteklemeliyiz. Kilometrelerce uzakta tanıtım faaliyetlerin de bile Hulûsi Efendi Vakfı’nı görmek mümkün bu her işe ciddiyetle baktıklarının göstergesidir” diye konuştu.

Organizasyona katkısı nedeniyle Ilıcak ailesi ve Rönesans inşaata da teşekkür eden Yağan; “Böyle bir alış veriş merkezinin de Sarıçam’a yapılmasını istiyoruz. Ilıcak ailesinin böyle bir düşüncesi olursa yer konusunda yardımcı olmaya hazırız. Sarıçam’dan İl Genel Meclis Üyesi olan bir siyaset ve yerel yönetimci olarak bu tür merkezlerin bulunduğu bölgeye kalite getireceğine inanmaktayım” şeklinde konuştu.

Sarıçam bölgesinden seçildi

Hemşehrilerimiz ve Darende’yle yakından ilgilenen Osman Nuri Yağan 1966 yılında Gökyar Mahallesinde dünyaya geldi. Yakup Paşalardan Ömer Yağan’ın oğlu olan O. Nuri Yağan halen Sarıçam’da tarım ürünleri ve un fabrikası işletmeciliği yapıyor. Yağan ayrıca siyasetle yakından ilgileniyor. 1999’da MHP Yüreğir ilçe teşkilatına girerek siyasete atılan Yağan, 2004’de Yüreğir Belediye Meclis Üyesi seçildi. 2009’da ise Sarıçam’dan İl Genel Meclis Üyeliği’ne seçilerek siyasi yaşamına devam ediyor. Evli ve 2 çocuk babası olan Yağan, siyaset ve sivil toplum örgütlerinde görev alarak topluma hizmet etmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.


Anahtar Kelimeler: