Nostalji yeniden yaşatılıyor

Nostalji yeniden yaşatılıyor

Nostalji yeniden yaşatılıyor
Kültür-Sanat 9.11.2012 16:20:00 11782 0

SODES yöresel kıyafetleri yeniden canlandırdı

Darende Kaymakamlığı tarafından Balaban Beldesinden açılan “Darende Tasarım ve Sanat Atölyesi” adlı SODES projesine katılan 40 kursiyer, yöresel kıyafet hazırlama teknikleri üzerine aldığı eğitimi tamamladı. Yıllar öncesinde giyilen kıyafetleri aldıkları eğitimle hazırlayarak yeniden gün yüzüne çıkaran kadınlar, maharetlerini sergiledi.

Kalkınma Bakanlığı ve Malatya Valiliğinin desteklediği proje sonunda açılan sergiyi gezen Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, kursların kazandırdığı becerinin kişisel faydasının yanı sıra ekonomiye de katkı sunacağını bildirdi

El becerileri gelişiyor

Kaymakam Mehmet Aktaş, “Devletimizin imkanlarını kullanarak yöre insanının daha da gelişmesini amaçlıyoruz. Umuyorum bu kurslar sonunda her biriniz el becerisi kazanmış birer birey olarak topluma faydalı olacaksınız. Kaymakamlık olarak yaptığımız proje sonunda açtığımız bu kursla kadınlar el becerilerini geliştirerek, birer meslek sahibi olarak aile bütçelerine katkı da sağlayacaktır” dedi.

Mehmet Aktaş, son günlerde televizyonlarda yayınlanan tarihi dizilerde kullanılan kıyafetlerin böylesine kurslarda yapıldığını dile getirerek, projenin çok yönlü ve sürekli faydalar sağlayabileceğini vurguladı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ali Önal da 376 saat süreli açılan bu kurslara usta öğretici desteğinde bulunduklarını ve amaçlarının yöre kadınlarının el becerilerini geliştirmek olduğunu belirterek, “Kadınların meslek sahibi olmaları yönünde imkanlar ölçüsünde gereken desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.

66 bin lira tutarındaki proje ile makine, malzeme alımı ve kursiyer harçlığı ödemesi gerçekleştirildiği, proje ortaklarından Balaban Belediyesinin kurslar için yer tahsisi yaptığı belirtildi.

Yöresel kıyafetlerin görücüye çıktığı sergiye Balaban Belediye Başkanı Mehmet Kılıçer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, daire amirleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Serginin gezilmesinin ardından misafirlere yöresel ev yemekleri ikramında bulunuldu.


Anahtar Kelimeler: