Başarılı imamlara ödül verildi

Başarılı imamlara ödül verildi

Başarılı imamlara ödül verildi
Gündem 9.11.2012 16:10:00 1317 0

Darende İlçe Müftülüğü Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bazı görevlileri başarı belgesi ile ödüllendirdi.

İlçe Müftüsü Ahmet Varol, 16 din görevlisini yaptıkları çalışma, gösterdikleri üstün performans ve hizmetlerinden dolayı belge ile taltife değer bulduklarını bildirdi. Müftü Varol, aylık rutin toplantı sırasında daha önceden bir komisyon tarafından belirlenen isimlere belgelerini vererek başarı diledi.

Törende bir konuşma yapan Müftü Varol, bugünkü şartlarda ideal bir din görevlisinin, dünyadaki sosyal ve kültürel gelişmeleri yakından takip etmesi gerektiğini söyledi.

Din görevlisi kendini güncellemeli

Günümüz şartlarında din görevlilerinin yabancı dil bilmesinin ön plana çıktığını dile getiren Ahmet Varol; “Bu mümkün olmazsa din görevlilerinin ülkemizdeki medyayı sürekli takip etmeleri, internetten kendi alanları ile ilgili gelişmeleri izlemeleri ve gerekli yerlerle devamlı temas halinde olmaları gerekir” dedi.

Arkadaşlarına daima hayatın gerçeklerini göz önünde bulundurmalarını tavsiye eden Müftü Varol; “İnsanları yargılayan, mahkum eden, yasaklayan ve korkutan bir üslup ve tavırdan uzak durulmalıdır. İnsanlar hangi halde olurlarsa olsunlar, Allah’a güvenmeleri ve ona yönelmelerini kolaylaştırıcı bir anlayış içinde olmalıdırlar” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: