Darende kongre merkezi olmalı

Darende kongre merkezi olmalı

Darende kongre merkezi olmalı
Eğitim 1.01.0001 00:00:00 1995 0

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik açılması planlanan yüksekokulların arsasını incelemek için Darende’ye gelerek bazı temaslarda bulundu. Darende’nin girişinde çok sayıda yetkili ve vatandaş tarafından karşılanan Cemil Çelik, ilçede Turizm Meslek Yüksekokulu`nun açılmasını planladıklarını ve ayrıca okulla birlikte alt yapısı hazır olan Darende’yi kongre merkezi yapmak için çalışmalarda bulunacaklarını söyledi.

Bakan gibi karşılandı

İnönü Üniversitesi Rektörü Cemil Çelik ilçeye gelişinde Darende Kaymakamı Vural Karagül, Belediye Başkan Vekili Orhan Ormancı, Belde Belediye Başkanları, resmi kurumların yöneticileri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluş yöneticileri, esnaflar ve çok sayıda vatandaş tarafından davul zurna çalınıp, kurbanlar kesilerek karşılandı. Kendisine gösterilen ilgiye çok memnun olduğunu ve Darendelilerin birlik içerisinde hareket etmesine karşılık üniversite olarak da üzerlerine düşeni yapacaklarını belirten Çelik, Darende’nin potansiyeli ve yapısına uygun olarak ilçeye Turizm Meslek Yüksek Okulunun açılmasının yerinde olacağını kaydetti.

Arsaları gezdi

Darende’de yetkililerle birlikte yüksek okul için düşünülen arsaları gezen Rektör Çelik, ilçe merkezinin hemen üzerinde Darende’ye hâkim bir konumda olan yeri beğendiğini ifade ederek okulun çarşıya yakın olmasının ilçe ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını da bildirdi.

Gezi sırasında Darende Kaymakamı Vural Karagül, yurdun dört bir yanında bulunan Darendeli işadamı ve hayırseverlerin yüksekokulun yapımına katkı sağlayacağını ve çok sayıda kişinin derslik yaptırma şeklinde bu çalışmaya destek olacağını vurguladı.

Darende kongrelere uygun

Cemil Çelik de yaptığı değerlendirmede; “Buraya yüksek okulumuzun yanı sıra kongrelerin, yaz okullarının, eğitim çalıştaylarının yapıldığı bir kültür merkezi de planlıyoruz. Bölgenin kalkınması açısından da bu konuyu çok önemsiyoruz. Bina, fonksiyonel bir yapıya sahip olmalı ve çok amaçlı olarak kullanılabilmeli” dedi.

Ezbere bir iş yapılmamalı

Darende’nin geleceği ve gelişmelerin de göz önünde tutularak okulun ileride genişletilebilecek bir kompleks olması gerektiğine dikkat çeken Prof Çelik; “Ortak bir akılla bu işlerden anlayan insanlar ve konuya duyarlı uzmanlar da buraya davet edilerek bir çalışma yapılmalı. Bir çalışmada biz üniversite olarak yapacağız sonra iki çalışmayı birleştirerek ortak bir eser oluşturacağız. En ideal model ne ise onu oluşturmalıyız. Ezbere bir iş yapmaya gerek yok. Darende’nin 20-30 sene sonrasını görecek şekilde plan yapılmalı. Artık kurumlar stratejik planlarını yapıyorlar, sadece günü kurtarmak için değil geleceği görerek planlama yapılmalı. Geçici olarak bir okulda değil, tamamen kendi binası ve yerinde dört dörtlük bir yerde bu işi yapmalıyız” diye konuştu.

Herkes göğsünü gererek girmeli

Üniversitelerin toplumla kaynaşması ve herkesin göğsünü gere gere kapısından içeri girdiği bir kurum olması gerektiğini de kaydeden Cemil Çelik; “Dünyanın gelişmiş olan ülkelerinde üniversitelerin sınırı yok, yolda yürürken üniversitenin içerisine girersiniz. Ama maalesef bizim ülkemizde temel bazı problemlerimizi çözemediğimiz için sıkıntılar yaşıyoruz. Milletimizle doku uyuşmazlığı olan insanların toplumu bir yere götürmesi mümkün değildir. Hepimizin beraber olmasının esprisi budur” şeklinde konuştu.

Darende’yi ziyaret etmekten ve kendisine gösterilen ilgiye duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik Darende’de gördüğü güzelliklerden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Çelik ayrıca; “Bizde üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız, Darende’ye iyi şeyler kazandırmaya gayret edeceğiz bundan tüm herkes emin olabilir” dedi.

Anahtar Kelimeler: