Darende´de törenlerle kutlandı

Darende`de törenlerle kutlandı

Darende´de törenlerle kutlandı
Gündem 29.10.2012 14:58:00 1861 0

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşun 89. yıl dönümü Darende’de de çeşitli etkinlik ve programlarla kutlandı. Cumhuriyet Bayramı kapsamında Kaymakam Mehmet Aktaş, Öğretmenevinde tebrikleri kabul etti.

Güreş sahasındaki törenlerde Kaymakam Mehmet Aktaş, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Ahmet Eren ve Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık, vatandaşlar ve öğrencilerin bayramını kutladı. Kaymakam Aktaş daha sonra günün anlamına ilişkin bir konuşma yaptı.

İki bayramı birden kutlamanın heyecan ve mutluluğu içerisinde olunduğunu bildiren Mehmet Aktaş; “Yardımlaşma ve paylaşmanın zirveye çıktığı Kurban Bayramı ile milletçe tek yürek olduğumuz Cumhuriyet Bayramına ulaşmış bulunuyoruz. Seksek dokuzuncu yıl dönümünde Cumhuriyetimizi kuranlara minnet borcumuzu ifade ediyor ve bu gururu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyet uğrunda geçmişte olduğu gibi bugün de hayatını feda etmekten kaçınmayan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve hayırla anıyoruz” dedi.

Sahip olduğu değerleri ve üretim gücü itibariyle sürekli yükselen bir yapıda olan ülkemizin Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’de dünyadaki ilk 10 ülke arasına girmeyi hedeflediğini dile getiren Aktaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “İstikrar unsuru ve Avrupa Birliğine aday vasfına sahip tek ülke iken bilimden sanata, ticaretten sanayiye hukuk sistemimizden insan haklarına kadar her alanda elde ettiğimiz başarılar Türkiye Cumhuriyeti kimliği ile kazanılmıştır. Cumhuriyetle elde ettiğimiz konum şüphesiz hepimiz için bir onur ve gurur kaynağı olduğu kadar çok önemli görev ve sorumlulukları da beraberinde getirmektedir. Bizler bir taraftan devletimizin tüm imkanlarını milletimize her zamankinden daha fazla sunmaya devam ederken diğer taraftan sürekli yeni plan ve projeler peşinde koşarak toplumsal gelişim ve değişimin öncüleri olmak zorundayız”

İlçedeki kurum müdürleri ile vatandaşlar ve öğrencilerin katıldığı programda okullar hazırladıkları gösterileri sundu. Ayvalı Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi beğeni ile izlendi.

Program geçit töreni ile son buldu.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2084

 

 


Anahtar Kelimeler: