Pazarda bakan çok alan yok

Pazarda bakan çok alan yok

Pazarda bakan çok alan yok
Gündem 24.10.2012 08:46:00 2311 0

Kurban bayramı öncesinde Darende’deki hayvan satış alanında yoğunluk yaşandı.

Vatandaşlar çoğunlukla büyük baş hayvan alarak hisseye girmek yoluyla kurban kesmeyi tercih ederken, ilçe pazarında koyun ve keçiler de satışa sunuldu. Canlı hayvan kilosunun ortalama 10 lira olduğu pazarda Halep Keçisi ve farklı ırklara sahip koyun türleri de ilgi çekti. Büyükbaş hayvanlar için sıkı pazarlıklar yapıldı.

 

Pazarın gözdesi 1 ton 250 kiloluk ``Bozoğlan``

Darende’deki kurban pazarında satışa sunulan 1 ton 250 kilo ağırlığındaki ``Bozoğlan`` adlı boğa, görenlerin dikkatini çekti. Gürün`e bağlı Eskihamal köyünden pazara gelen Nazım Tozlu, 10 bin lira istediği Bozoğlan`a bir süre alıcı bulamadı. Pek çok vatandaşın pazarlık yapmak için elini sıktığı Tozlu, fiyatı düşürmeyince Bozoğlan birkaç gün satılamadı. Bozoğlan’ı Sivaslı bir kasabın 9 bin 750 liraya satın alarak kestiği öğrenildi.

 

Kurban satıcılarının yağmurla imtihanı

Aralıklarla yağan yağmur ise alıcı ve satıcıları zora sokuyor.

Darende’nin yanı sıra Gürün ilçesinden hayvanların getirildiği ilçe pazarında vatandaşlar yağmurla birlikte çamur deryasına dönüşen alanda alış veriş yapılmasından büyük rahatsızlık duyduklarını bildirdi.

Bazı satıcılar derme çatma çadırlar kurarak hayvanları ve kendilerini yağmurdan korurken birçokları yağışa aldırış etmeden beklemeyi sürdürdü. Bazı satıcılar da hayvanlarını traktör römorkunun altına yağıştan korumaya çalıştı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2056

 


Anahtar Kelimeler: