10 yıl sonra yeniden açılıyor

10 yıl sonra yeniden açılıyor

10 yıl sonra yeniden açılıyor
Gündem 24.10.2012 08:41:00 2753 0

Halkbank, Darende`ye şube açacak. Halkbank şubesinin açılması için kiralanan bina ve çevresindeki inşaat çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Halkbank Gaziantep Bölge Operasyon Müdürü Mehmet Salih Korkmaz yaptığı açıklamada Darende Şubesinin 31 Ekim 2012 Çarşamba günü yapılacak açılışla faaliyetine başlayacağını bildirdi.

Mehmet Salih Korkmaz; “Şubemiz, Darende’ye adeta bayram hediyesi olacak. Şu anda hazırlık çalışmalarımız sürüyor. Kiraladığımız binada inşaat çalışmaları tamamlandı, içerisinde kullanılacak tefrişat malzemeleri ve ATM cihazı yerleştirildi, çevre düzenlemesi de bitmek üzere” dedi.

Darende’nin Malatya Şubesine bağlı “uydu şube” şeklinde açılacağını dile getiren Korkmaz; “Faaliyete geçmesinin ardından 1.5-2 ay sonra şube statüsü kazanacak. Şubemiz 7 personelle faaliyetine başlayacak. Açılışla birlikte her türlü iş ve işlemler yapılabilecek. Darende’deki ticari hareketliğe artı bir değer katacağımıza inanıyoruz. Darende bizim için önemli bir merkez, şubemizin olmaması bir eksiklikti” diye konuştu.

Darende Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefaalet Kooperatif Başkanı Seydi Güşen de Halkbank Şubesi’nin ilçedeki üçüncü banka şubesi olarak faaliyete geçmesinin çok yönlü faydaları olacağını belirtti.

Seydi Güşen; “İlçede ikamet eden ve ticaret yapanların yanı sıra doğuyu batıya bağlayan karayolu üzerinde olması nedeniyle Darende’den geçenler de şubeden yararlanacaktır. Son günlerde ticari olarak bir hareketlilik söz konusu, Halkbank ile daha iyi gelişmeler olacağına inanıyoruz. Ayrıca Kooperatifimizin üyeleri ilçemizde Halkbank olmadığı için çok fazla kredi kullanamıyordu, esnaflarımız bu imkandan da daha fazla yararlanarak çalışmalarını yürütecek” dedi.

Halkbank Şubesi’nin 29 Mart 2002 tarihinde son işlemini yaparak bundan 10 yıl önce kapandığını anımsatan Seydi Güşen; “Aradan geçen zamana rağmen Halkbank Darende’de yeniden faaliyete başlayacaktır. Bu toplumun genelinde ve ticari faaliyeti olanlar arasında sevince yol açmıştır” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: