Darende, Adana´ya konuk oldu

Darende, Adana`ya konuk oldu

Darende, Adana´ya konuk oldu
Gündem 17.10.2012 12:44:00 2516 0

Adana Optimum Outlet Alışveriş Merkezi`nde düzenlenen "Darende Tanıtım Günleri" kapsamında kurulan stantlarla ilçemizin tanıtımı yapıldı. 3 gün süren etkinliğe çok sayıda Adanalı ile hemşehrilerimiz büyük ilgi gösterdi.

12-14 Ekim 2012 tarihleri arasında yapılan tanıtım etkinliğinin açılışına Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, DASEV Başkanı Nazım Turgut, işadamı hemşehrilerimiz ve çok sayıda davetli katıldı.

Tanıtım önemseniyor

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, kaymakamlık bünyesinde yer alan turizm tanıtım ve proje ofisine büyük önem verdiklerini ve buraya ilçenin tanıtımı için kaynak aktardıklarını bildirdi.

Darende Tanıtım Günleri`nin de bu konudaki çabaların bir ürünü olduğunu dile getiren Kaymakam Aktaş, etkinliğin yapıldığı 7. ilin Adana olduğunu, daha önce başka illerde de tanıtım etkinliği gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Adana Darende’ye yabancı değil

Vali Hüseyin Avni Coş ise, Darende`nin Türkiye`nin en güzel yerleşim yerlerinden biri olduğunu, ilçenin tanıtımı kapsamında gerçekleştirilen etkinliği de önemsediklerini söyledi.

Adana`nın, Darende`ye çok yabancı olmadığını belirten Vali Coş, "Darende`den göçüp buraya gelen ve ekmeğini kazanan ama memleketi ve kültürel ilişkilerini hiç kesmeyen, doğup büyüdüğü coğrafyayı da her zaman hatırlayan arkadaşlarımız vesilesiyle biz de Darende`yi tanıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Darende`yi tanıtan sinevizyon gösterimini izleyen Vali Coş, daha sonra konuklarla birlikte stantları gezdi.

Somuncu Baba Sebil Ekmeği dağıtıldı

Kaymakamlık, Hulûsi Efendi Vakfı, Tiryandafil Otel ve Darende Rafting Kulübü’nün stant açtığı etkinlikte konuklara çeşitli hediyeler verildi. Kaymakamlık standında kayısı ikram edilip Darende’yi tanıtıcı broşürler verilen vatandaşlara Hulûsi Efendi Vakfı tarafından “Somuncu Baba Sebil Ekmeği” dağıtıldı.

Hemşehrimiz Bekir ve Erman Ilıcak’ın sahibi olduğu Rönesans Şirketine bağlı Optimum AVM’de düzenlenen etkinlikte Süleyman Sürenkök’ün kızı Esin Sürenkök’ün işlettiği Black Bean Cafe ile sahibi Malatyalı olan Gönül Kahvesi adlı firmalar da Darende standına gelen konuklara ikramlarda bulundu.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2110


Anahtar Kelimeler: