Müjdeli haberler geliyor

Müjdeli haberler geliyor

Müjdeli haberler geliyor
Gündem 3.10.2012 21:23:00 1921 0

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Gürün, Darende Elbistan ve Afşin Doğalgaz Projesi’nin büyük ilerleme kaydedildiği, planlama aşamasının sona erdiği ve Ekim ayında Mühendislik işi için ihaleye çıkılacağı bildirildi.

Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri ile Elbistan Şeker Fabrikası’nda doğalgaz kullanılmasının yanı sıra Elbistan, Afşin, Darende ve Gürün’e de doğalgaz verilmesini sağlayacak projenin tamamlanan harita çalışması kamuoyu ile paylaşıldı.

120 kilometre boru hattı döşenecek

Bakanlıktan yapılan açıklamada bir yerleşim biriminin doğalgaz kullanabilmesi için üç aşamalı bir proje uygulandığı ve bu uygulamanın tüm merkezler için geçerli olduğu belirtilerek “Elbistan, Afşin, Darende ve Gürün ilçelerine doğalgaz arzının sağlanması için planlama yapıldı. Yapılan planlamaya göre doğalgaz hattı 120 kilometre olacak. İkinci aşamanın da tahminen 1 yıl sürmesi öngörülüyor. İkinci aşamadan sonra boru hattının döşenmesine başlanacak” denildi.

Bölgeye doğalgaz Malatya-Sivas hattından sağlanacak. Kuluncak’tan alınacak doğalgaz, boru hattı ile Gürün ve Darende’den geçtikten sonra Elbistan’a, oradan ise termik santraller ve Afşin’e uzanacak.


Anahtar Kelimeler: