Salih Şekerci´ye ziyaret

Salih Şekerci`ye ziyaret

Salih Şekerci´ye ziyaret
Hemşehriler 3.10.2012 21:02:00 7052 0

Hemşehrimiz Salih Şekerci öğretmenlik yaparken ek gelir olsun diye eşi Songül Hanımla açtığı 10 metrekarelik dükkanda başladığı ticari yaşamını azimli çalışmasıyla Bellona’nın ülkemizdeki en büyük showroomuna dönüştürüp, Türkiye satış birinciliği unvanı ile başarısını taçlandırdı.

Salih Şekerci ve eşi Songül Hanım’ı Bursa’da Mudanya yolu üzerindeki işyerlerinde ziyaret ettik. Salih Bey ve Songül Hanım sıcakkanlı yaklaşımları ve misafirperverlikleri ile bizleri ağırlarken mücadele ile geçen, güzel başarılar elde ettikleri yaşam hikayelerini de okurlarımız için paylaştı.

10 metrekarelik dükkanla başladı

Salih Şekerci Ayvalı Beldesi’nin Göynük Mahallesinde merhum Hasan Şekerci’nin 4 evladından biri olarak 1962 yılında dünyaya geldi. Ortaokulun ardından girdiği Darende Lisesi’nden 1977 yılında mezun olan Şekerci, Isparta Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi. Fen Bilgisi öğretmeni oldu ve 9 yıl severek mesleğini yaptı. 1982 yılında merhum Mehmet Gürbüz’ün kızı Songül Hanımla evlendi ve 2 çocukları dünyaya geldi. Antalya’nın Kaş ilçesinde öğretmenlik yapan Salih Şekerci Bursa’ya atanmasının ardından ek gelir olsun diye eşiyle Osmangazi ilçesi Elmasbahçeler Mahallesi`nde, 10 metrekarelik bir tuhafiye dükkanı açtı.

Şekerciler, 1990 yılında yeni ve daha büyük yerlerine geçerek perakende hizmet çeşitlerini parfümeri, iç çamaşırı, triko ve konfeksiyon ürünleriyle arttırırken, Salih Bey öğretmenliği ticarete tercih etti.

1994 yılında Bursa’nın Yıldırım ilçesi Beyazıt Caddesi üzerinde 200 metrekare büyüklüğünde bir halı mağazasıyla Atlas, Saray, Gümüşsuyu, Koyunlu gibi halı sektörünün öncü markalarının bayiliğini alarak perakende halı satışı yapmaya başlayan aile, 1995 yılında Şekerciler markasını oluşturarak çalışmalarını kurumsallaştırıp yeni şubeler açtı.

En iyi satış performansı

Büyümesine 2001 yılında da devam eden Şekerciler, dördüncü şube olarak Bosch beyaz eşya bayiliğini açarak müşterilerine hizmet vermeye başladı. Daha hızlı ve aktif bir şekilde müşterilerine hizmet vermeyi hedefleyen Şekerciler, 2004 yılında beşinci şubesini İzmir yolu üzerindeki 5 bin metrekarelik bir alanda ikinci Bellona Showroomunu açtı. Açılan bu mağaza Türkiye genelinde Bellona bayileri içerisinde “En büyük alana sahip mağaza” unvanı ile aynı zamanda 2004, 2005 ve 2006 yıllarında Bellona bayileri arasında “En iyi satış performansına sahip mağaza” seçildi.

Hedeflerini hep daha fazla ve iyi hizmet olarak belirleyen Salih Şekerci, sürekli kendilerini yenilediklerini söyleyerek, müşterilerine en iyisini sunmayı görev bildiklerini ve bu bilinçle ev eşyaları ve ev dekorasyon sektöründe faaliyetlerini sürdürürken Bursa`yı ve Bursalıları ev modasının en yeni ürünleriyle buluşturmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: