Pirince sığan sanat

Pirince sığan sanat

Pirince sığan sanat
Kültür-Sanat 3.10.2012 20:56:00 12759 0

Hediyelik eşyaların üzerine yazılar yazarak geçimini sağlayan Hasan Samur`un, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası`nda üçüncü olan (A) Milli Takım`ın kadrosunda yer alan bazı oyuncuların ismini pirinç tanesine yazdığı çalışması görenlerin dikkatini çekiyor.

Her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiği Darende ilçesindeki Somuncu Baba Külliyesi yakınlarında kurduğu stantta hediyelik eşyalara isim yazan Samur, yaptığı açıklamada, insanların, pirince isim yazdırma yoluyla sevdiklerine farklı bir hediye sunabildiklerini belirtti.

Bir pirinçte 11 isim

Yemekte kullanılan baldo pirinçlerin üzerine özel rapido kalemlerle isimler yazdığını anlatan Samur, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası`nda üçüncü olan (A) Milli Takım`ın kadrosunda yer alan bazı oyuncuların ismini de pirinç tanesine yazdığını söyledi.

11 futbolcunun ismini bir pirinç tanesine yazdığını dile getiren Samur, bu çalışmasının görenlerin dikkatini çektiğini ifade etti. Bir pirinç tanesine en çok 74 karakteri sığdırdığını anlatan Samur, futbolcuların isminin yazılı olduğu pirinç tanesinin, en fazla karaktere sahip çalışması olduğunu söyledi.

Kapsülün içinde saklanıyor

Özen isteyen çalışmayla pirinç üzerine istenilen her ismi işlediğini belirten Samur, su dolu mini cam kapsül içinde saklanan pirinçlere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.

Samur, ``Herkesin yemekte kullandığı pirinci sanat eserine dönüştürüyorum. Çok emek gerektiren bir iş. Müşterilerimizin taleplerine göre pirincin üzerine yaklaşık 15 dakika içerisinde isim yazıyorum. El emeğiyle ortaya çıkan eserleri hayranlıkla izliyorlar`` dedi. 

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2038


Anahtar Kelimeler: