Eğitimde fırsat eşitliği

Eğitimde fırsat eşitliği

Eğitimde fırsat eşitliği
Eğitim 3.10.2012 20:54:00 5282 0

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, kız çocuklarının eğitimi için SODES`e sundukları projenin kabul edildiğini bildirdi.

Kaymakam Aktaş yaptığı açıklamada, Darende Köylere Hizmet Götürme Birliği`nin "Nar taneleri için el ele" adlı 87 bin 115 lira bütçeli projesiyle ilçede kız çocuklarının eğitimine yönelik bir dizi çalışma yapacaklarını söyledi.

Aktaş, "Toplumsal gelişme, kalkınma ve demokrasinin tam anlamıyla sağlanabilmesi için ülkemizde nüfusun yarısından fazlasını oluşturan kadınların, özellikle kız çocukların okullaşmasının artırılması, mesleki eğitime yönlendirilmesi özel bir önem taşımaktadır" dedi.

238 mezundan 32’si okuyor

İlçedeki ilköğretim okullarının 8. sınıfından 238 kız öğrencinin mezun olduğunu ancak sadece 40 öğrencinin mesleki eğitime yöneldiğini ve 12. sınıfın sonunda sadece 32 kız öğrencinin eğitimini tamamladıklarının görüldüğüne dikkati çeken Aktaş, şöyle devam etti: "Projemizde kız çocukların eğitiminin önündeki engelleri belirlemek, sürdürülebilir çözümler üretmek amacındayız. Geleceğin anneleri olan kızlarımıza meslek edindirmek, istihdam oranlarını artırmak, kadınlara ekonomik özgürlük kazandırarak kadını güçlendirmek, cinsiyet eşitliğini sağlamak, kadının aile ekonomisine sağladığı katkıyla toplumun yaşam kalitesini artırmak eğitim alanındaki en önemli görevlerimizdendir."

Risk gurubuna özel ilgi

Kız çocuklarının okutularak sorunun çözümü için risk grubunda bulunan okullarda öğrenciler ve velileriyle birebir görüşmeler yapılacağını ifade eden Mehmet Aktaş, 6 okulda etüt merkezleri oluşturulacağını, kırsaldaki okulların 8. sınıfında öğrenim gören 100 kız öğrenciye kıyafet ve kırtasiye yardımında bulunacaklarını belirtti.

İlçede bulunan Mesleki Teknik Eğitim Merkezinde kız öğrencilerin kaldığı yurdun tefrişatının yapılarak, sıcak bir aile ortamı sağlanıp, okul bünyesinde oluşturulacak resim ve müzik atölyesinde öğrencilerin boş zamanlarını daha verimli geçirmelerinin sağlanacağını vurgulayan Aktaş, "Böylece ailelerinden uzakta eğitim gören kızlarımız daha rahat ve nitelikli ortamlarda eğitim görme imkanına kavuşacaklardır" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: