Aşık Mevlüt vefat etti

Aşık Mevlüt vefat etti

Aşık Mevlüt vefat etti
Vefatlar 3.10.2012 20:33:00 9059 0

‘Âşık Mevlüt’ olarak bilinen halk şairi Mevlüt Kurnaz, (63) 24 Eylül 2012 günü Hekimhan’ın Yukarı Selimli Köyünde vefat etti.

Okuma yazma bilmemesine rağmen duygu yüklü şiirleriyle yöre halkı ve sevenlerinin gönül köşkünde ayrı bir yeri olan Âşık Mevlüt, vefatından kısa bir süre önce Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş’i ziyaret etti.

Oğulları tarafından tekerlekli sandalye ile getirilen Âşık Mevlüt ziyarette; “Hulûsi Efendi’den ilham ve dua aldım. O’nu, vefatından sonra da sizleri tanımak bizim için bir şereftir. Darende’nin, Zaviye’nin havasını solumak, mübarek zatların kabirlerini ziyaret etmek ve sizi dünya gözüyle son bir kez görüp vedalaşmaya geldim. Bizleri duanızdan unutmayın” dedi.

Hüzünlü anların yaşandığı görüşmede Hamidettin Ateş, Âşık Mevlüt’e yazdığı şiir ve hizmetleriyle isminin hep hayırla anılacağını söyledi.

Yazdığı yüzlerce şiirini ezbere bilen ve okuyan Âşık Mevlüt’ün Darende, Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi’ye yazdığı çok sayıda şiiri bulunuyor. Katıldığı yarışmalarda çeşitli dereceler elde eden Âşık Mevlüt’ün bazı şiirleri kayıt altına alınarak gelecek nesillere aktarıldı. Kurnaz’ın ‘Gönül dostu arzuladı’ dizelerinin de yer aldığı ve aynı adını taşıyan bir albüm de halk müziği sanatçı Gökmen tarafından seslendirildi. Kurnaz’ın cenazesi çok sayıda vatandaşın katıldığı namazın ardından köyünde toprağa verildi. Şair arkadaşları cenazede Âşık Mevlüt’ü dua ve şiirleriyle uğurladı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1939


Anahtar Kelimeler: