Gaziler Günü kutlandı

Gaziler Günü kutlandı

Gaziler Günü kutlandı
Gündem 19.09.2012 18:15:00 2004 0

Gaziler Günü kutlandı

En büyük fedakarlık şehitler ve gazilerin

 

19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Darende’de bir tören düzenlendi. Törenin ardından şehit aileleri ve gazilerin sorunlarını dinleyen Kaymakam Mehmet Aktaş, gaziler ve şehit ailelerinin milletimizin başının tacı olduğunu söyleyerek; “Çünkü devlete en büyük fedakarlığı sizler yaptınız” dedi.

Hükümet Konağı önündeki törende Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Törende günün anlamı üzerine bir konuşma yapan Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Sadık Ertaş, dün olduğu gibi bugünde düşmanların gerek içten gerekse dıştan aziz vatanımızı parçalamak ve bağımsızlığımızı yok etmek istediklerini söyledi.

Şanlı tarihin unutulmazları

Kıbrıs Gazisi Mustafa Mert de yaptığı konuşmada şanlı tarihimizin zaferlerinin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini bildirdi. Mustafa Mert; “Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer, her zaman her yerde verilmelidir. Savaşlara ve bu savaşların gazilerine olan ilgisizlik, şanlı tarihimizle olan bağı koparır” diye konuştu.

Gaziler ve şehit aileleri baş tacı

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş törenin ardından şehit aileleri ve gazilerle yemekte bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. Kaymakam Aktaş burada yaptığı konuşmasına Bingöl şehitlerine başsağlığı dileyerek başladı. Mehmet Aktaş; “Ölüm istenmez ama en güzeli şehitliktir. İnşallah bugünlerde yoğun olarak yaşanan sorun ve sıkıntılar biter. Memleket sizlerle gurur duyuyor. Gaziler ve şehit aileleri başımızın tacıdır. Çünkü devlete en büyük fedakarlığı sizler yaptınız” dedi.

Törene Garnizon Komutanı ve İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Ahmet Eren, Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık ile ilçe protokolü katıldı.

1994 yılında Şırnak’ta şehit olan Hamit Koçhan’ın 72 yaşındaki annesi Sultan Koçhan ve kardeşi İsmail Koçhan ile 1995 yılında Şırnak’ta şehit düşen Ali Gökçe’nin babası Hasan Gökçe’nin yanı sıra Kıbrıs Gazileri Mustafa Mert ve Necati Canpolat da törende hazır bulundu.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

 http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1927


Anahtar Kelimeler: