841 öğrenci okulla tanıştı

841 öğrenci okulla tanıştı

841 öğrenci okulla tanıştı
Eğitim 17.09.2012 15:35:00 5985 0

841 öğrenci ilk defa okulla buluştu

Üç aylık yaz tatili ardından 2012-2013 eğitim öğretim yılı, 17 Eylül 2012 günü başladı. Darende’deki 5 bin 538 öğrenci ilk zilin çalmasıyla ders başı yaptı.

 Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun kapsamında yeniden düzenlenen ve pek çok yeniliği içeren 4+4+4 eğitim sisteminin uygulanmasıyla Darende’de 841 öğrenci birinci sınıfta okumaya başladı.

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, 66 ay üstü zorunlu eğitime tabi 579 öğrenci ile 60-66 ay arası isteğe bağlı eğitimden yararlanmak isteyen 262 öğrencinin okullarda derslere girmeye başladığını bildirdi.

Darende’de ilk ve orta okullarda 3 bin 438, liselerde de 2 bin 100 öğrenci ile bu yıl eğitim dönemine başladıklarını belirten Tarak, bin 100 civarındaki öğrencinin taşıma kapsamında daha iyi bir eğitim hizmetinden yararlanması için okulu kapalı olan yerleşim biriminin en yakınındaki donanım, kadro ve imkan açısından yeterli okullara taşınacağını söyledi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1918

 

 

İlköğretim Haftası etkinlikleri

Eğitimcilere büyük görevler düşüyor

İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında Darende’deki Nadir İlkokulunda bir tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Aktaş, iyi nesillerin yetiştirilmesi noktasında eğitimcilere büyük görevler düştüğünü söyleyerek; “Memleket meselelerine, toplumun sorunlarına, çevreye duyarlı, herkesin hak ve hukukuna riayet eden nesillere ihtiyacımız var” dedi.

Yeni nesil zirveye taşıyacak

Kaymakam Aktaş eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başladı. Mehmet Aktaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Öyle ümit ediyoruz ki okullarımızda bu taze çiçekler en iyi şekilde yetiştirilirler ve en iyi şekilde ülkemize, ailelerine, toplumumuza duyarlı iyi nesiller haline getirilirler. Yeni yetişecek nesillerle ülkemiz daha ileriye, zirvelere doğru tırmanmaya devam eder. Ülkemizin yetişmiş insanlara ihtiyacı var, ne işi, hangi mesleği yaparsa yapsın iyi yetişmiş kabiliyetli kalifiye insanlara her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Memleket meselelerine, toplumun sorunlarına, çevreye duyarlı, herkesin hak ve hukukuna riayet eden nesillere ihtiyacımız var. Bu anlamda sevgili öğretmenlerimize çok büyük ve önemli görevler düşüyor”

Öğrencilerle bir süre ilgilenen Kaymakam Mehmet Aktaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak çeşitli sorularla okula duydukları ilgiyi ölçmeye çalıştı.

Nadir İlkokulunda yapılan törende 4. sınıf öğrencileri okulla bu yıl tanışan miniklere çiçekler verdi. Okul ve okumanın öneminin anlatıldığı şiirler okuyan öğrenciler, töreni dikkatle takip etti.

Törene ilçedeki bazı kurum ve okul müdürleri katıldı.

 

Darende’de eğitim öğretim sorunsuz başladı

Liseliler taşınmaya başladı 

Darende Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, ``İstikbale ümitle bakabilmemiz için bizleri temsil eden nesilleri dünya standartlarına göre yetiştirmek zorundayız`` dedi. Eğitim sistemindeki değişiklikle bir dönüm noktası yaşandığını belirten Tarak, bu yıl ilk kez köylerdeki lise öğrencilerinin de taşımalı eğitim kapsamına alındığını kaydetti.

Necati Tarak, okulların açılmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. İlçede eğitim-öğretim faaliyetlerinin sorunsuz başladığını söyleyen Tarak, eğitim sistemindeki değişiklik kapsamında Darende’deki okul dönüşümlerinin tamamlandığını dile getirdi. Necati Tarak, ilçemizde 3 anaokulu, 13 ana sınıfı, 23 ilkokul, 14 ortaokul ve 8 liseyle eğitim öğretime başlandığını bildirdi. 

Ortaöğretim öğrencilerinin barınması için 3 pansiyon, 3 özel öğrenci yurdunun da faaliyet gösterdiğini anlatan Tarak, ilçede 450 öğretmen ve 50 diğer personel olmak üzere toplam 500 eğitim çalışanının görev yaptığını söyledi. 

İmam Hatip Ortaokulu açıldı

Zorunlu 12 yıllık eğitim kapsamında ilçedeki Osman Hulûsi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde İmam-Hatip Ortaokulu açıldığını ve yasa gereği sadece beşinci sınıf öğrencilerinin alınabildiği okula 52 öğrencinin kaydedildiğini bildiren Tarak, ``Değişen dünyaya ayak uydurabilmek için okullarımız teknolojik olarak sürekli yenilenmektedir. Fatih projesi kapsamında ilk etapta 6 lisemize interaktif etkileşimli tahta kurulmuş ve okullarımıza teslim edilmiştir`` dedi.

90 öğrenciye burs verilecek

İhtiyaç sahibi ailelerin başarılı çocuklarına yapılan yardımın bu yıl da Kaymakamlık tarafından sağlanacağını duyuran Tarak, 90 öğrenciye eğitim desteği verileceğini belirtti.

Bakanlık tarafından Balaban Lisesi`ne 6 derslik yapıldığını ve bunların yeni eğitim dönemiyle birlikte faaliyete geçtiğini anlatan Tarak, Osman Hulûsi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde güçlendirme çalışması yapıldığını, Ayvalı İlköğretim Okulu`nun da onarılacağını sözlerine ekledi.

Eğitimin önemine işaret eden Tarak, ``İstikbale ümitle bakabilmemiz için bizleri temsil eden nesilleri dünya standartlarına göre yetiştirmek zorundayız`` dedi. 

 

 


Anahtar Kelimeler: