“Darende apayrı bir dünyaymış”

“Darende apayrı bir dünyaymış”

“Darende apayrı bir dünyaymış”
Gündem 6.09.2012 12:54:00 2498 0

Türk Halk Müziği Sanatçısı Selahattin Alpay bayramda Darende’yi ziyaret etti. Darende’ye hayran kaldığını bildiren Alpay; “Bir yeri konuşmakla olmuyor, yaşamadıktan görmedikten sonra tanımış sayılmazsınız. Burası apayrı bir dünyaymış” dedi.

Eşi, kızı ve aile dostları ile Darende’ye gelen Alpay, ilçedeki tarihi ve turistik mekanları ziyaret edip, Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş’le görüştü.

 

Herkes hayran kalıyor

Vakfın Darende’yi nakış nakış işleyerek güzelliklere bürüdüğünü söyleyen Selahattin Alpay; “Örnek çalışmalarla Darende’yi herkesin hayran kalacağı bir dünyaya dönüştürmüşsünüz” diye konuştu.

Ateş, Selahattin Alpay ve beraberindekilere vakfın çalışmaları hakkında bilgi verip, gerçekleştirecekleri projeleri anlattı. Ateş, Alpay’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Somuncu Baba Külliyesi, Tohma Kanyonu, Kudret Havuzu, Günpınar Şelalesi, Hasan Gazi Türbesi ve Şehitler Abidesi ile Darende Tanıtım Merkezini gezen Alpay, ziyaretçi özel defterini imzaladı.

Ziyaretin ardından bir değerlendirme yapan Alpay, Darende’ye daha önce bir program nedeniyle geldiğini söyledi.

 

Görülmesi gereken güzellikler

Selahattin Alpay; “Bir yeri konuşmakla olmuyor, yaşamadıktan görmedikten sonra tanımış sayılmazsınız. Burası apayrı bir dünyaymış. Bugüne kadar gelmediğim için çok üzgünüm. Böylesine bir bayram günü nasip olmasına da seviniyorum. Ayrıca burada Hulûsi Efendi Vakfı’nın müthiş güzel hizmetleri ortaya koyduğuna şahit oldum. Herkesin gelip buradaki hizmetleri ve güzellikleri görmesi lazım. İnsanların buradaki gönülden yapılan hizmetleri, sevgi bağını görmesi lazım. Buradaki güzelliklerin oluşmasını sağlayan Hulûsi Efendi Vakfı’nın Başkanı başta olmak üzere herkese gönülden teşekkür ediyorum. Bir Müslüman olarak huşu içinde bir dünyayı görmenin sevincini yaşıyorum. İyi ki gelmişim, ne mutlu bana” şeklinde konuştu.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1888


Anahtar Kelimeler: