Öğretmenler medeniyetlerin mimarıdır

Öğretmenler medeniyetlerin mimarıdır

Öğretmenler medeniyetlerin mimarıdır
Eğitim 25.11.2008 10:42:00 2453 0

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Darende’de yapılan kutlama törenlerinde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, dünya üzerinde insanların birçok medeniyet kurulduğunu ve insanları yetiştirenlerin de öğretmenler olduğunu söyleyerek; “Kurulmuş her medeniyetin mimarları öğretmenlerdir” dedi.

Öğretmenler günü nedeniyle Darende’deki törenler Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına Milli Eğitim camiası adına çelenk sunulmasıyla başladı. Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) salonunda devam eden törenlerde de günün anlamına ilişkin konuşma ve şiirler okundu.

Öğretmenler günü kutlamaları programına, Darende Kaymakamı Vural Karagül, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Engin Eroğlu, Belediye Başkanı Memduh Önal, daire amirleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Darende Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak kutlama programında yaptığı konuşmada her mesleğin önemli olmakla birlikte öğretmenlik mesleğinin diğerleri arasında ayrı bir önem ve ayrıcalığa sahip olduğunu söyledi. Tarak konuşmasının devamında; “Öğretmenlik mesleğini diğerlerinden önemli ve ayrıcalıklı kılan kısmı insan yetiştirmesidir. Dünya üzerinde insanlar tarafından birçok medeniyetler kurulmuştur. İnsanları yetiştirenler de öğretmenler olduğuna göre, kurulmuş her medeniyetin mimarları da öğretmenlerdir” dedi.

Necati Tarak, eğitimin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin üzerinde önemle durdukları bir konu olduğunu söyleyerek; “Eğitim sistemlerini sağlam temeller üzerine oturtan ve sürekli yenileyen ülkeler, dünya devletleri arasında önemli bir yer edinmişlerdir. Çünkü bu gelişmişlik seviyesi eğitim seviyesine bağlıdır. Bu yüzden bu kutsal görevi yürüten değerli öğretmenlerimizin üzerine çok görevler düşmektedir” şeklinde konuştu.

Emekli Öğretmenler adına konuşma yapan Niyazı Aktaş, öğretmenin en büyük sanatkâr olduğunu ifade etti. Aktaş, ``Öğretmenler, insan mimarlarıdır. Özgürlüğün yağmuru, sevginin ve bilginin güneşidir. Unutmayalım ki eğitimin temel taşı yalnız ve ancak öğretmenlerdir. İyi öğretmenlerin elinden çıkmış, iyi eğitim sistemlerini oluşturmuş, çağın gereklerine göre kendini yenileyen uluslar, dünya ulusları arasında yerini almış olacaklardır.`` diye konuştu.

19 yıl öğretmenlik yaptığını belirterek duygusal bir konuşma yapan Belediye Başkanı Memduh Önal, öğretmenliğin tarifi mümkün olmayan kutsal bir meslek olduğunu belirterek bu görevin kıymetinin bilinmesi gerektiğini anlattı.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenler arası yapılan en güzel şiir ve anı yarışmasında dereceye giren Hasan Doğanay ve Hilal Yalçın’a Kaymakam Vural Karagül ödül verirken, anı yarışmasında birince olan Okul Müdürleri Osman Nuri Aytekin ve Mustafa Toprak’a ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak verdi.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin and içmesiyle törenler son buldu.


Anahtar Kelimeler: