Bir yıldır ezan okunmuyor

Bir yıldır ezan okunmuyor

Bir yıldır ezan okunmuyor
Gündem 1.12.2008 10:13:00 2025 0

Darende’ye bağlı Gaziköy’de imam bulunmaması nedeniyle yaklaşık bir yıldır ezan okunmazken, vatandaşlar Bayram ve Cuma namazları için 10 kilometre uzaklıktaki komşu köye giderek dini vecibelerini yerine getiriyor.

Darende’ye bağlı 25 haneli 100 kişinin yaşadığı Gaziköylüler camilerinde imamları olmadığı için bir yıldır mağduriyet yaşıyor. 1947 yılında yapılan camide  bugüne kadar sürekli din görevlisi bulunduğunu belirten köy halkı şimdi cenazeler için başka köylerden imam getirtirken, Cuma ve Bayram namazlarını da en yakını 10 kilometre olan başka köylerde kılmak zorunda kalıyor. Köyün yaşlılarından Remzi Koçak (60) kendi imkânlarıyla onardıkları camilerine imam verilmesini isteyerek yaklaşık bir yıldır ezan sesi duymaya hasret kaldıklarını söyledi.

Remzi Koçak yaptığı açıklamada; “Köyümüzde 61 yıldan beri imamlar görev yaparak dini konularda vazifelerini yerine getirmiş ve bizlere hizmet vermiştir. Bir yıl önce hafız olan camimizin imamı başka bir köye tayin edilince köyümüzde mağduriyet yaşanmaya başladı. Bir cenaze olduğu zaman başka köylerden imamlar getirmek zorunda kalıyoruz. Bayram ve Cuma namazları gibi ibadetlerimizi de 10 kilometre uzaklıktaki köylere gidip kılabiliyoruz. Her zaman başka köylere gitme imkânı bulamayanlar da oluyor. En önemlisi de yaklaşık bir yıldan bu yana ezan sesine hasretiz. Müslüman bir millet olarak alıştığımız bu çağrıyı duymayınca rahatsız olmaktayız” dedi.Kış mevsiminin köy ve çevresinde çok çetin geçtiğini kaydeden Remzi Koçak kapanan yolların vatandaşı mağdur ettiğini bildirdi. Koçak açıklamasının sonunda; “Daha önce yetkililerden imam verilmesini istedik ama henüz olumlu bir gelişme yaşanmadı. Devlet büyüklerimizin bu soruna bir çare bulmasını arzuluyoruz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: