Kredi limitleri artırıldı

Kredi limitleri artırıldı

Kredi limitleri artırıldı
Gündem 6.09.2012 11:58:00 1297 0

Türkiye Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) Yönetim Kurulu üyesi ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram, kredi limitlerinin 100 bin liraya yükseltildiğini bildirdi.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği yönetim ve denetim kurulu toplantısı Darende’de yapıldı. Malatya, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Muş illerinden gelen bölge yönetim kurulu üyeleri gündemdeki konuları görüştü.

Tiryandafil Otel’de yapılan toplantıdan sonra bir açıklama yapan İsmet Bayram yeni düzenlemeye göre kooperatiflerin kredi limitlerinin yükseltildiğini belirtti.

Kredi limitleri yükseldi

Bayram; “Daha önce 50 bin lira veren kooperatiflerimiz 100 bin liraya kadar kredi verebilecektir. Faiz oranlarının da düşürülmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bundan sonra esnaf arkadaşlarımızın devletin desteklediği kredilerden faydalanmasını istiyoruz. Çünkü bizim verdiğimiz kredi faizlerinin yüzde 35’ini devlet hazineden karşılıyor” dedi.

Darende toplantısı ilk oldu

2 ayda bir gerçekleştirdikleri toplantılarını bu defa Darende Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Seydi Güşen’in daveti üzerine “Somuncu Baba’nın diyarında” yaptıklarını vurgulayan İsmet Bayram; “Yönetim kurulumuzla esnaf ve sanatkar arkadaşlarımızın sorunlarını konuştuk. Ankara’ya hangi konuları taşıyacağımıza karar verdik. Türk Ticaret Kanunu’ndaki değişikliklerden esnafımız nasıl etkilendi, bunları istişare ettik. Bu arada arkadaşlarımızın Darende’yi tanımalarını istedik. İlk defa toplantımızı bir ilçede yapıyoruz. Toplantımızı böylesine güzel bir ilçede yapmaktan büyük memnuniyet duyduk. İlçede çok güzel hizmetler veren Hulusi Efendi Vakfı’nın çalışmalarını gezerek yerinde gördük. Vakfın sadece Darende’yle sınırlı kalmayıp Türkiye’nin dört bir yanında insanların yardımına koştuğunu öğrendik” diye konuştu.

İlçedeki tarihi ve turistik mekanları gezen heyet, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş’le görüştü.


Anahtar Kelimeler: